Έλον Μάσκ – Neuralink: Η αρχή ή το ΤΕΛΟΣ; (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ, δημιούργησε την startup εταιρεία, Neuralink.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, ασχολείται με την δημιουργία των μετα-ανθρώπων. Ο Μάσκ πολλές φορές έχει προειδοποιήσει την ανθρωπότητα, για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Για αυτό τον λόγο προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στον άνθρωπο και στις μηχανές.

Φιλοδοξία του είναι, οι άνθρωποι να εξελιχθούν και να φτάσουν στο σημείο να συμβιώνουν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε οι μηχανές να μην καταφέρουν να ξεπεράσουν τον άνθρωπο. Τότε θα μιλάμε για την αλλαγή μας. Το πρόβλημα είναι, ότι οι άνθρωποι θα λαμβάνουν δεδομένα, αλλά από ποιον; Φιλοσοφικό το ερώτημα.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με τον υπολογιστή.

Σχόλιο: Καλή δικαιολογία, για να γίνει ο άνθρωπος απόλυτα ελεγχόμενος αλλά τουλάχιστον, ο δισεκατομμυριούχος σκέφτεται και την άλλη πλευρά.

Ο Μάσκ επίσης όπως ήδη έχετε διαβάσει στο el, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Παγκόσμιο ευρυζωνικό Internet, το οποίο θα λειτουργεί μέσω δορυφόρων. Οι ταχύτητες θα είναι μεγάλες, το internet θα υπάρχει σε κάθε σπιθαμή Γης και η τιμή του θα είναι πολύ προσιτή. Το όνομα του εγχειρήματος: starlink.

Ακόμα ένα φιλόδοξο εγχείρημα του ίδιου ανθρώπου (“Starship”): Μεταφορά ανθρώπων, στον πλανήτη Άρη, με σκοπό την μόνιμη παρουσία τους, εκεί.

Με απλά λόγια λοιπόν, «ρίξαμε» μια εξαιρετικά περιληπτική «ματιά» στο μέλλον.

Τα σχόλια δικά σας!

Πηγή εικόνας: pexels