• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν είναι ταινία: Σύντομα, θα ζήσουμε σε ένα νέο, ψηφιακό κόσμο (Βίντεο)

Δεν είναι ταινία: Σύντομα, θα ζήσουμε σε ένα νέο, ψηφιακό κόσμο (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και πράγματα που κάποτε φάνταζαν απίστευτα, πλέον αποτελούν πραγματικότητα. Οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν, τι ρόλο παίζει το υποσυνείδητο στην καθημερινότητά μας. Για αυτό λοιπόν έκαναν ένα πολύ σημαντικό πείραμα, το οποίο θα πρέπει όλοι να ξέρουμε.

Σε αυτό το πείραμα, χρησιμοποίησαν ένα υποκείμενο (έναν άνδρα), με δεμένα μάτια. Οι επιστήμονες, οδήγησαν αυτό το υποκείμενο σε ένα δωμάτιο με δύο κρεβάτια. Ένα για τον εαυτό του και ένα για μια κούκλα μικρού μεγέθους. Του πρόσθεσαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR), μέσω των οποίων αντί να βλέπει τα δικά του άκρα, βλέπει τα άκρα (της κούκλας) που είναι δίπλα του, σε απευθείας όμως, μετάδοση, με αποτέλεσμα όταν το υποκείμενο (ο άνδρας) κοιτάει κάτω, να βλέπει ένα διαφορετικό σώμα και όχι το δικό του.

Το υποκείμενο (ο άνδρας), αισθάνεται το άγγιγμα στο πόδι του (τον αγγίζει ο επιστήμονας), αλλά βλέπει το χάιδεμα, στο πόδι της κούκλας. Με αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες κατάφεραν να μπερδέψουν τον εγκέφαλο του υποκειμένου, (του άνδρα δηλαδή), με αποτέλεσμα (ο εγκέφαλος του), να επαναπροσαρμοστεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα και σιγά-σιγά αυτή η πραγματικότητα, μέσω των γυαλιών VR, πέρασε στο υποσυνείδητο του άνδρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι επιστήμονες πλέον μπορούν να μας βάλουν να ζήσουμε μέσε σε έναν άλλο κόσμο, φτιαγμένο στα μέτρα τους. Είναι δυνατόν δηλαδή μέσω των γυαλιών εικονικής πραγματικότητας αλλά και της στολής εικονικής πραγματικότητας (την έχουν έτοιμη και αυτή), να μας βάλουν να ζήσουμε σε ένα κόσμο δικό τους, ο οποίος θα είναι πολλαπλά διαδραστικός (πιθανότατα).

Δείτε μια στολή εικονικής πραγματικότητας:

Δείτε το βίντεο, με το πείραμα (ολοκληρωμένο):

Βλέπουμε λοιπόν, ότι πλέον υπάρχει η τεχνολογία η οποία μπορεί να μας βάλει να ζήσουμε μέσα σε ένα νέο κόσμο, ψηφιακό.