• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι νέα μας φέρνουν – Το μεγαλύτερο “ΑΝ” της ανθρωπότητας (Βίντεο)

Τι νέα μας φέρνουν – Το μεγαλύτερο “ΑΝ” της ανθρωπότητας (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Το θέμα μας αρχικά θα σας φανεί παράξενο, αλλά στην πορεία τα πράγματα θα μπουν στην θέση τους.

Ο μαθηματικός Τζον Κόναγουει, το 1970 έφτιαξε το παιχνίδι «game of life». Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχουν παίκτες σε αυτό, ούτε και κάποιος φανερός τελικός σκοπός.Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο χρήστης απλά παρατηρεί, δεν παίζει. Βλέπει με ποιο τρόπο εξελίσσεται το παιχνίδι μόνο του. Το μοναδικό πράγμα που κάνει ο χρήστης, είναι να εισάγει αρχικές μεταβλητές. Από εκεί και πέρα απλά παρακολουθεί όπως διαβάσατε και παραπάνω.


Η απόδειξη που «έβγαλε» ο μαθηματικός, είναι η εξής: Με λίγες μεταβλητές μπορεί κανείς να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, μέσα σε μια προσομοίωση. Με “δύο αριθμούς” που εισάγει ο χρήστης, βλέπει μια ολόκληρη ψηφιακή ζωή να παίρνει σάρκα και οστά.

Έρχεται λοιπόν το εξής λογικό ερώτημα στο μυαλό!

Εμείς πως ξέρουμε ότι απλά….. δεν παίζουμε ένα παιχνίδι;

Ακόμα ένα βασικό ερώτημα!

Η πραγματικότητα που ζούμε μήπως είναι… υποκειμενική; Άλλωστε γευόμαστε, βλέπουμε, αγαπάμε κλπ. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει αλλά:

Δεν γνωρίζουμε πως αντιλαμβάνεται την γεύση του παγωτού για παράδειγμα ο καθένας μας ξεχωριστά, ούτε μπορούμε να το περιγράψουμε ακριβώς. Απλά λέμε ότι είναι γλυκό και κρύο χωρίς να μπορούμε να δώσουμε την αίσθηση που νιώθουμε ακριβώς. Κάνουμε δηλαδή, μια ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ!

Ακριβώς αυτό εξηγεί το παρακάτω βίντεο:

Ότι ξέρουμε και νιώθουμε είναι κάποια σήματα στον εγκέφαλό μας. ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Οι επιστήμονες τώρα, παρουσιάζουν την πιθανότητα να ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση. Μάλιστα, άρχισαν να λένε πόσες λίγες δυνατότητες μας δίνει αυτός ο κόσμος και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Για να ξεφύγουμε από αυτό τον κόσμο, δεν μας λένε ότι πρέπει να γνωρίσουμε την αλήθεια που θα μας ελευθερώσει όπως λέει ο Χριστός, αλλά να ζήσουμε μέσα σε έναν…… κόσμο εικονικό!!!! ΟΥΑΟΥ!

Δείτε:

Μόλις παρακολουθήσατε βίντεο, μέσα από το μεγαλύτερο VR (εικονική πραγματικότητα) «πάρκο ψυχαγωγίας», στον πλανήτη, το οποίο βρίσκεται που αλλού; Στην Κίνα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής Έλον Μάσκ είπε ότι πιθανότατα ζούμε σε ένα….ΜΑΤΡΙΧ!

Το είπε αυτό για να αφυπνίσει την ανθρωπότητα; Πιθανότατα όχι, αφού είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το neuralink το οποίο συνδέει τον άνθρωπο με την Τεχνητή Νοημοσύνη:

Θέλετε να συνεχίσουμε;

Η ομάδα UW, αυτό το διάστημα δουλεύει πάνω σε ένα φιλόδοξο σχέδιο. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια μέθοδο η οποία θα επιτρέπει στους ανθρώπινους εγκεφάλους να συνδέονται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν σκέψεις.

Το παρουσιάζουν σαν κάτι καλό, αφού πολλά μυαλά θα μπορούν να δουλεύουν πάνω σε ένα έργο.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για όλα αυτά, δεν μπορεί παρά να προβληματιστεί!

Πηγή εικόνας: pexels