Τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα με τον θεό της θάλασσας (vid)

Εκτοξεύτηκε από την Φλόριδα ένα τεράστιο μπαλόνι.

Αποτελεί μια νέα πρόταση στον ανερχόμενο τομέα του διαστημικού τουρισμού.

Πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση για μια βόλτα λίγο έξω από τον πλανήτη μας από αυτές που προτείνουν οι μεγάλοι παίκτες αυτής της νέας βιομηχανίας όπως η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Η αμερικανική εταιρεία World View στέλνει μπαλόνια στην στρατόσφαιρα στα οποία είναι προσαρμοσμένες κάμερες καταγραφής εικόνων του πλανήτη μας. Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε η ιδέα αυτή να έχει και άλλες εφαρμογές. Ίδρυσαν την εταιρεία Space Perspective με στόχο την κατασκευή γιγάντιων μπαλονιών παρόμοιων με τα μετεωρολογικά μπαλόνια που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς. Η σκέψη ήταν στα μπαλόνια αυτά να είναι δεμένη μια κάψουλα μέσα στην οποία θα υπάρχουν επιβάτες που θα απολαμβάνουν την θέα της Γης από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Αν και ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός της θάλασσας τα στελέχη της Space Perspective έδωσαν τον όνομα του στην κάψουλα. Το Spaceship Neptune προσαρτήθηκε στο μπαλόνι και πέταξε με αυτό στην δοκιμαστική πτήση. Αφού το μπαλόνι πέταξε σε ύψος 25 χλμ. πραγματοποίησε ένα ταξίδι έξι ωρών και στην συνέχεια έπεσε στον Κόλπο του Μεξικού. Η δοκιμή σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας ήταν απόλυτα πετυχημένη και αν όλα πάνε και στις επόμενες το 2024 θα ξεκινήσουν οι τουριστικές πτήσεις.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το πόσο θα κοστίζει να κλείσει κάποιος μια θέση στον διαστημικό Ποσειδώνα αλλά φημολογείται ότι αρχικά τουλάχιστον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν περί τα 125 χιλιάδες δολάρια και αν το εγχείρημα έχει επιτυχία το κόστος αυτό θα μειωθεί. Το μπαλόνι και η κάψουλα θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε ερευνητικές αποστολές.

naftemporiki/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί