“Το τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι” – Τι είπε σκηνοθέτης για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τηλεοπτικές σειρές θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από chatbot μέσα σε πέντε χρόνια; Τι ανέφερε Βρετανός σκηνοθέτης.

Ο James Hawes, Βρετανός τηλεοπτικός σκηνοθέτης, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε καλό δρόμο για να αντικαταστήσει τους ανθρώπους, προσθέτοντας: «Το τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι».

Ο σκηνοθέτης James Hawes ρωτήθηκε την Τετάρτη από την έρευνα της βρετανικής Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού για τον βρετανικό κινηματογράφο και την τηλεόραση υψηλής ποιότητας, σχετικά με το πώς η τεχνολογία θα επηρεάσει τον κλάδο του.

Είπε: « Ένα από τα μέλη εκεί άρχισε να μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη και με έστειλε να ερευνήσω πόσο καιρό θα χρειαζόταν μέχρι να γίνει εξ ολοκλήρου μια εκπομπή όπως το Doctors από γενετική τεχνητή νοημοσύνη και έκανα μια ψηφοφορία με διάφορους ανθρώπους του VFX -για τα οπτικά εφέ (…) Και η καλύτερη εικασία είναι μεταξύ τριών έως πέντε ετών, κάποιος (θα) μπορεί να πει «δημιουργήστε μια σκηνή σε ένα δωμάτιο εντατικής όπου μπαίνει ένας γιατρός, έχει σχέση με μια γυναίκα, έτσι φλερτάρουν και κάποιος πεθαίνει στο τραπέζι» και θα αρχίσει να το δημιουργεί και θα τα κατασκευάσετε και θα είναι τεχνητή νοημοσύνη.


«Μπορεί να μην είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο το είχαμε συνηθίσει, αλλά έτσι πλησιάζουμε και δυσκολεύομαι να το πιστέψω, για όλα τα δημιουργικά που εμπλέκονται», είπε επίσης.

«Πιστεύω ότι το τζίνι έχει βγει από το μπουκάλι, πιστεύω ότι πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Νομίζω ότι είναι επίσης απίστευτα ευνοϊκό. Πιστεύω ότι υπάρχουν όλα τα μέρη της αφήγησης και της βρετανικής αφήγησης που μπορούν να συμπληρωθούν μέσω αυτού, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους κατόχους των δικαιωμάτων».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί