• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το TikTok πληρώνει τους δημιουργούς των βίντεο- Τι απαιτείται για την αίτηση

Το TikTok πληρώνει τους δημιουργούς των βίντεο- Τι απαιτείται για την αίτηση

tik tok
Καθώς συνεχίζει να μεγαλώνει η δημοτικότητα του TikTok, οι προσωπικότητές του γίνονται διασημότητες με την εταιρεία να προσπαθεί να κρατήσει το ταλέντο τους προχωρώντας σε χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το TikTok ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει φιλόδοξους δημιουργούς που «αναζητούν ευκαιρίες για να ενισχύσουν τα προς το ζην» μέσω της εφαρμογής, δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok στο The Verge.

Σηματοδοτείται έτσι η πρώτη σημαντική προσπάθεια του TikTok να πληρώσει τους δημιουργούς απευθείας για το περιεχόμενό τους.

Οι δημιουργοί που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση πρέπει να είναι 18 ετών και άνω, να δημοσιεύουν με συνέπεια πρωτότυπα βίντεο και να δημιουργούν περιεχόμενο που να είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok.

Απαιτείται επίσης ένας βασικός αριθμός ακολούθων, αλλά η TikTok δεν ανέφερε το ακριβές νούμερο. Οι δημιουργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης τον Αύγουστο. Η εταιρεία επιδιώκει να την επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το πότε.

«Μέσω του Ταμείου δημιουργών TikTok, οι δημιουργοί μας θα είναι σε θέση να λάβουν πρόσθετα κέρδη που θα αντικατοπτρίζουν το χρόνο, τη φροντίδα και την αφοσίωση που δίνουν στη δημιουργική σύνδεση με το κοινό», δήλωσε η Vanessa Pappas, γενική διευθύντρια του TikTok.
Η χρηματοδότηση του TikTok στους δημιουργούς περιεχομένου αποτελεί έναν τρόπο ώστε να μείνει το κοινωνικό δίκτυο ανταγωνιστικό αλλά και να εδραιώσει τη θέση του στις ΗΠΑ.

sputnik/ photo unsplash