Το τεράστιο γιοτ των 500 εκατ. δολ. του Τζεφ Μπέζος, αφού κόντεψε να… διαλύσει το Ρότερνταμ, βγήκε στη θάλασσα

Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για την κατασκευή του και τώρα το νέο γιοτ του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος -το ψηλότερο στον κόσμο- είναι έτοιμο να ανοίξει τα πανιά του.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon ανέθεσε την κατασκευή του σκάφους – που πήρε το όνομα Κoru («νέες αφετηρίες» στη γλώσσα των Μαόρι) – το 2018 και το ολοκαίνουριο υπερσύγχρονο σκάφος, του κόστισε τελικά 500 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι που δεν πρέπει να τον νοιάζει και τόσο πολύ, αν σκεφτεί κανείς πως ο Μπέζος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 115,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τρελά ευτυχισμένος θα πρέπει να είναι ο Τζεφ Μπέζος καθώς είναι πλέον έτοιμο το νέο του γιοτ
Το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι του
Το superyacht λοιπόν του Τζεφ Μπέζος είναι επιτέλους έτοιμο να ανοίξει τα πανιά του καθώς εντοπίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα μετά την αναχώρησή του από το Ρότερνταμ στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πλάνα που δημοσίευσε η εταιρεία κατασκευής Dutch Yachting.

Υπενθυμίζεται πως το πελώριο αυτό σκάφος του Τζεφ Μπέζος – το ψηλότερο στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 70 μέτρα – είχε προκαλέσει πέρυσι διαμάχη μετά από αναφορά πως οι Ολλανδοί αξιωματούχοι θα έπρεπε να αποσυναρμολογήσουν την ιστορική γέφυρα Koningshaven, επειδή δε θα χωρούσε να περάσει.

Μετά από κατακραυγή των κατοίκων της περιοχής, οι τοπικοί ηγέτες αποφάσισαν τελικά να το ρυμουλκύσουν – στα κρυφά, ένα βράδυ – σε ένα άλλο ναυπηγείο σε μια κοντινή πόλη, χωρίς τα κατάρτια του, σύμφωνα με το Jalopnik.

Τι γνωρίζουμε για το νέο σκάφος του Τζεφ Μπέζος


Πρόκειται για ένα γιοτ μήκους 127 μέτρων με τα κατάρτια του να φτάνουν τα 70 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν το μισό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Διαθέτει τρία κατάρτια ώστε να μπορεί να τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό με κινητική ενέργεια από τα πανιά. Η σκούνα, από αλουμίνιο και χάλυβα διαθέτει τρία καταστρώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός με πισίνα.

Το πιο τρελό όμως, είναι ίσως πως ένα μικρότερο σκάφος υποστήριξης θα βρίσκεται δίπλα στο σκάφος-μαμούθ για την προσγείωση ελικοπτέρων για τον Μπέζος και την αγαπημένη του Λόρεν Σάντσεθ η οποπία είναι πιστοποιημένη πιλότος ελικοπτέρων και έτσι μάλιστα γνωρίστηκαν.

Αυτό το μικρότερο γιοτ θα είναι εφοδιασμένο με κάποια από τα πολυτελή αυτοκίνητα, τζετ σκι – ένα αγαπημένο άθλημα του Τζεφ Μπέζος, ταχύπλοα και ίσως ακόμη και ένα προσωπικό υποβρύχιο.

Χλιδή άλλου επιπέδου στο εσωτερικό του


Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το εσωτερικού του νέου σκάφους του ιδιοκτήτη της Amazon. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι στο πλοίο φέρονται να είναι εμπνευσμένοι από το Eos, το οποίο είναι ένα γιοτ 92 μέτρων που ανήκει στον στενό του φίλο Μπάρι Ντίλερ, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Fox.

Οι εσωτερικοί χώροι στο Eos δημιουργήθηκαν από τον αείμνηστο François Catroux, ο οποίος ήταν γνωστός για τα λαμπερά σχέδιά του για τους πιο σημαντικούς βασιλείς, αριστοκράτες και μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

Αλλά με τον Μπέζος να είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μπορούμε μόνο να φανταστούμε πόσο απίστευτο θα είναι το εσωτερικό του.

(iefimerida. gr / scr)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί