Φαίνεται ότι η Kawasaki παίρνει τώρα στα σοβαρά το φουτουριστικό μηχανικό τετράποδο, δημιουργώντας μια ειδική επιχείρηση – γνωστή ως Safe Adventure Business Development Team – και στοχεύοντας να έχει το ρομποτικό άλογο να ανεβαίνει και να καλπάζει για χρήση από τους επισκέπτες στην Expo 2030 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Στη συνέχεια, σκοπός είναι να διατεθεί προς πώληση στους καταναλωτές έως το 2035.
Αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο, η Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε επίσης ότι θα μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της οδήγησης του Corleo – έστω και εικονικά – με έναν προσομοιωτή που πρόκειται να κυκλοφορήσει του χρόνου.
«Η Kawasaki θα αναπτύξει επίσης έναν προσομοιωτή οδήγησης που θα επιτρέπει την εμπειρία οδήγησης του τετράποδου οχήματος κινητικότητας», ανακοίνωσε η εταιρεία. «Αυτός ο προσομοιωτής οδήγησης στοχεύει στην ολοκλήρωσή του έως το 2027, με σχέδια για την ανάπτυξη ολόκληρου του συστήματος -συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων κίνησης, των τρισδιάστατων μοντέλων και των δεδομένων κίνησης που ελήφθησαν κατά την ανάπτυξη του CORLEO- στις βιομηχανίες παιχνιδιών και ηλεκτρονικών αθλημάτων».
Αλλά ας επιστρέψουμε στο πραγματικό Corleo. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη χρήση του ως οχήματος που μπορεί να κατακτήσει ορεινά εδάφη με ασφάλεια, συνδυάζοντας τεχνολογία μοτοσικλέτας και ρομποτική για να προσφέρει σταθερότητα και ευελιξία. Ενώ τα πίσω πόδια του λειτουργούν ανεξάρτητα και είναι κατασκευασμένα για απορρόφηση κραδασμών, το όχημα θα καθοδηγείται από το μεταβαλλόμενο βάρος του σώματος του αναβάτη – λίγο σαν ιππασία αλλά χωρίς τα ηνία. Αναφέρεται επίσης ότι είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για να ανταπεξέρχεται σε μικτά και απαιτητικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων βραχωδών πλαγιών και διαβάσεων νερού.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το Corleo αναμένεται να τροφοδοτείται από έναν κινητήρα υδρογόνου 150cc που παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση των ποδιών και τροφοδοτείται από δοχεία υδρογόνου τοποθετημένα στο πίσω μέρος για χαμηλές εκπομπές ρύπων και αθόρυβη λειτουργία. Το ρομποτικό άλογο θα διαθέτει επίσης μια οθόνη πλοήγησης GPS για να καθοδηγεί τους αναβάτες χαρτογραφώντας διαδρομές, διατηρώντας παράλληλα το κέντρο βάρους του αναβάτη σταθερό.
Ενώ είναι ακόμα πολύ μακριά, η προθεσμία είναι πιο αισιόδοξη από το 2050, που ήταν η αρχική εικόνα όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Παγκόσμια Έκθεση 2025 της Ιαπωνίας στην Οσάκα. Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε ιδέα πόσα θα κατασκευαστούν, ούτε πόσο θα κοστίσει, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις το μετατρέπουν από καινοτομία σε «ένα προς παρακολούθηση».
Kawasaki Heavy industries Group just announced CORLEO, how insane is that? pic.twitter.com/SIGsbNnGZk
— GTheMaximalist (@GTheMaximalist) April 4, 2025
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ σε Ινδούς: Μπορείτε να παίρνετε φυσικό αέριο από τον Πούτιν για… λίγο ακόμα
- Σαν σήμερα 6 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αγωνία για τις τιμές των καυσίμων – Τι είπε ο Τραμπ
- Αναστασιάδης: Ευχαριστώ τους Μητσοτάκη και Μακρόν για τη στήριξη
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Μαρτίου
- “Βόλτα με το πιο τρελό υποθαλάσσιο τρένο!”: Δείτε στο βίντεο
- Αμερικανός άφωνος από το επίτευγμα της Κίνας…Πού οδηγεί η πόρτα που άνοιξε! ΒΙΝΤΕΟ
- Τραμπ για πράσινη ενέργεια: «Μόνο τα κορόιδα της Ευρώπης αγοράζουν ανεμογεννήτριες», vid
- «Η Ευρώπη δεν είναι σύμμαχος, αλλά θύμα» – Ανησυχητική εκτίμηση σε σχέση με την Μέση Ανατολή
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»









