Το Parker Solar Probe της NASA σχεδιάζει να «αγγίξει τον Ήλιο» το 2024!

Το Parker Solar Probe της NASA πρόκειται να περάσει μπροστά από τον ήλιο με απίστευτη ταχύτητα, 195 km/s, ή 435.000 mph στις 24 Δεκεμβρίου 2024.


Μέχρι τώρα, όπως αναφέρεται, κανένα ανθρωπογενές αντικείμενο δεν έχει φτάσει τόσο κοντά στην επιφάνεια του Ήλιου. Ο ανιχνευτής θα βρίσκεται μόλις 6,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ή 3,8 εκατομμύρια μίλια μακριά από την επιφάνεια του άστρου που βράζει.

Μιλώντας στο BBC News, ο επιστήμονας του προγράμματος Parker Dr Nour Raouafi είπε: «Βασικά σχεδόν προσγειωνόμαστε σε ένα αστέρι».

“Αυτό θα είναι ένα μνημειώδες επίτευγμα για όλη την ανθρωπότητα. Αυτό ισοδυναμεί με την προσγείωση στη Σελήνη το 1969“, δήλωσε ο επιστήμονας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μιλώντας στο BBC News.

Ο ανιχνευτής θα πάρει την ταχύτητά του από την τεράστια βαρυτική έλξη καθώς θα κινείται προς τον Ήλιο. Θα είναι παρόμοιο με το να πετάς από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Το Parker Solar Probe και οι απόκοσμες προκλήσεις του


Το Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας είναι μια από τις πιο τολμηρές αποστολές που έχουν εκτοξευθεί ποτέ. Eκτοξεύτηκε το 2018 και στόχος του είναι να κάνει επαναλαμβανόμενα και πιο κοντινά περάσματα στον Ήλιο.

Το είδος των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η έρευνα σε αυτή την αποστολή θα είναι τεράστιo. Στο περιήλιο, που είναι το σημείο στην τροχιά του ανιχνευτή όταν είναι πιο κοντά στο αστέρι, η θερμοκρασία στο μέτωπο του διαστημικού σκάφους πιθανότατα θα φτάσει τους 1.400ºC.

Η στρατηγική του Parker είναι να μπαίνει και να βγαίνει γρήγορα ενώ λαμβάνει μετρήσεις του ηλιακού περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας μια σειρά οργάνων που λειτουργούν πίσω από μια παχιά θερμική ασπίδα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα επιτύχουν μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με μερικές βασικές ηλιακές διεργασίες. Μιλώντας για την αποστολή, ο Δρ Raouafi είπε: «Αυτό παίρνει μια νέα διάσταση, ειδικά τώρα που σκεφτόμαστε να στείλουμε γυναίκες και άνδρες πίσω στη Σελήνη και ακόμη και να δημιουργήσουμε μια μόνιμη παρουσία στη σεληνιακή επιφάνεια».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής επιστήμονας στο Parker, Dr Nicky Fox, μιλώντας στο BBC News είπε, “Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε, αλλά θα αναζητήσουμε κύματα στον ηλιακό άνεμο που σχετίζονται με τη θερμότητα. Υποψιάζομαι ότι” Θα εντοπίσουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους κυμάτων που θα έδειχναν ένα μείγμα διαδικασιών για τις οποίες οι άνθρωποι διαφωνούν εδώ και χρόνια».

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί