• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας προστατεύσει στο Internet και δεν το κάνει κανείς

Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας προστατεύσει στο Internet και δεν το κάνει κανείς

Είναι εύκολο,

πολλές εφαρμογές μας το προτείνουν κι επιμένουμε να το αγνοούμε.

Είναι, όμως, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας παρέχει προστασία στο Internet.

Ο λόγος για την «επαλήθευση σε δύο βήματα», την οποία ελάχιστοι έχουμε ενεργοποιήσει.

Μάλιστα, μόλις το 2,3% των χρηστών του Twitter έχει επιλέξει να προστατεύεται με αυτόν τον τρόπο, σε μία εποχή που εκατομμύρια λογαριασμοί κινδυνεύουν και νέα ζητήματα ασφαλείας βγαίνουν στην επιφάνεια.

Η επαλήθευση σε 2 βήματα, γνωστή και ως «έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων», ουσιαστικά προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στο λογαριασμό μας Σε περίπτωση κλοπής του κωδικού πρόσβασης, είναι ο μόνος τρόπος να μείνει κανείς μακριά από τα προφίλ μας.

Αφού τη ρυθμίσουμε, για να συνδεθούμε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κάτι που γνωρίζουμε, όπως ο κωδικός πρόσβασης, και κάτι που έχουμε, όπως τον αριθμό τηλεφώνου μας. Ενεργοποιείται σε δευτερόλεπτα, δεν απαιτεί κόπο και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη ασφάλειά μας. Ας μη χάνουμε χρόνο, λοιπόν.

jenny/ photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.