Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τα κλειδιά του αυτοκινήτου και δεν το έχετε φανταστεί!

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι και μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σχετίζεται με τον αριθμό των κλειδιών που τοποθετούμε μαζί με εκείνο του αυτοκ

ινήτου μας.

Το περίφημο «γύρισμα» στην κλειδαριά της μίζας είναι μια διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται εκατοντάδες-χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής ενός αυτοκινήτου.

Μια φαινομενικά απλή και καθημερινή διαδικασία, η οποία ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική αν δενγνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες λειτουργίας.

Το μεγάλο λάθος, λοιπόν, που κάνουν πολλοί και σχετίζονται με τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι η τοποθέτηση πολλών κλειδιών που βρίσκονται τοποθετημένα στο ίδιο «μπρελόκ» μαζί με εκείνο που φιλοξενεί το κλειδί της μίζας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ορισμένοι ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούν τα κλειδιά στο προσωπικό σας μπρελόκ να έχουν κάποια επίδραση στον διακόπτη της ανάφλεξης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ύπαρξη πολλών κλειδιών στο μπρελόκ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευαίσθητα εσωτερικά εξαρτήματα του «αφαλού» της ανάφλεξης, καθώς αυτός δεν έχει σχεδιαστεί για να κρατά πολύ βάρος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διακόπτης της ανάφλεξης δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει πολύ βάρος πάνω του και όταν κρεμάτε ένα βαρύ μπρελόκ στον διακόπτη της ανάφλεξης, κάθε δόνηση και στροφή φθείρει αργά και σταθερά όλα τα ευαίσθητα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.

Τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ταλαιπωρίας του διακόπτη ανάφλεξης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα εκκίνησης του κινητήρα ή ακόμα και να δημιουργήσουν άλλα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

Το θέμα δεν δημιουργείται από τα κλειδιά και το πλήθος τους στο μπρελόκ, αλλά το συνολικό τους βάρος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση από ειδικό για το πόσα κλειδιά μπορεί να έχει ένα μπρελόκ αυτοκινήτου, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πέντε ή έξι κλειδιά είναι το μέγιστο.

Η πιο σοφή κίνηση βέβαια είναι να έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου σε ξεχωριστό μπρελόκ, με σκοπό να μην υπάρχει αιωρούμενο βάρος στον διακόπτη της ανάφλεξης. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία τέτοια κίνηση μπορεί να σας γλυτώσει από δαπανηρές επισκευές.

(με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί