• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το λάθος των 560 εκατ. ευρώ: Το ηλεκτρικό όχημα που θα εκθρόνιζε την Tesla (ΒΙΝΤΕΟ)

Το λάθος των 560 εκατ. ευρώ: Το ηλεκτρικό όχημα που θα εκθρόνιζε την Tesla (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γνωστός κατασκευαστής οικιακών συσκευών Dyson επένδυσε περίπου 560 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα εκθρόνιζε την Tesla.

Το πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Τζέιμς Ντάισον σκόπευε να αναπτύξει κάτι εντελώς διαφορετικό από τις γνωστές ηλεκτρικές σκούπες του.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι ξεκίνησαν να εργάζονται και το 2019 ο ίδιος ο Ντάισον κατόρθωσε να οδηγήσει το πρωτότυπο όχημα που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σε μια συνέντευξή του στους Times, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως το ηλεκτρικό όχημα ήταν πολύ υποσχόμενο, διαθέτοντας χαρακτηριστικά ικανά να ανταγωνιστούν ακόμη και τους πιο κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτονομία περισσότερη από 1.000 χλμ χάρη στις μπαταρίες του

Θα ήταν ένα SUV με βάρος 2,6 τόνους

Θα επιτάχυνε από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα

Η τελική του θα ξεπερνούσε τα 200 χλμ/ώρα.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι της εταιρείας γκρέμισαν τα όνειρα του Ντάισον να γίνει η Dyson η βρετανική Tesla.

Το πρότζεκτ δεν κρίθηκε βιώσιμο, καθώς η οικονομική ισχύς της εταιρείας δεν ήταν αρκετή, αφού θα χρειάζονταν να πωληθούν χιλιάδες οχήματα για να είναι κερδοφόρο το εγχείρημα.

Κάθε αυτοκίνητο θα έπρεπε να πωλείται έναντι 150 χιλ. στερλινών, πολλά περισσότερα από τα ηλεκτρικά οχήματα των κυρίαρχων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πάντως, φαίνεται πως η επένδυση και οι προσπάθειες 2 ετών δεν θα χαθούν ολοκληρωτικά, καθώς η Dyson σκοπεύει να στραφεί στην ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

sputnik / photo tweet screenshot