Το γραφείο UFO του Πενταγώνου λέει ότι δεν βρήκε στοιχεία για εξωγήινη τεχνολογία – Η νέα έκθεση

Όπως ανέφεραν: «Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα εσφαλμένης αναγνώρισης».


Το γραφείο UFO του Πενταγώνου τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει βρει στοιχεία εξωγήινης τεχνολογίας στον ουρανό, στο διάστημα ή να έχουν συντριβεί στην αμερικανική έρημο.

Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα (AARO) δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μελετήσει και να επιλύσει αναφορές αγνώστων ανώμαλων φαινομένων (UAP), ένας νέος όρος που περιλαμβάνει UFO όχι μόνο στον ουρανό αλλά και στο διάστημα καθώς και κάτω από το νερό ή ακόμα και εκείνων που φαίνεται να ταξιδεύουν μεταξύ αυτών των τομέων.

Την Παρασκευή (8 Μαρτίου), το γραφείο κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη «Έκθεση σχετικά με το ιστορικό αρχείο εμπλοκής της κυβέρνησης των ΗΠΑ με μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP) τόμος I». Η έκθεση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει διαμάχη μεταξύ του κινήματος αποκάλυψης UAP που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα, γνωρίζει πολύ περισσότερα για παρουσία “εξωγήινων” από όσα παραδέχεται δημόσια.


«Το AARO δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε έρευνα του USG [η κυβέρνηση των ΗΠΑ] ή έρευνα με ακαδημαϊκή υποστήριξη ή επίσημη επιτροπή αναθεώρησης, επιβεβαίωσε ότι κάποια παρατήρηση UAP αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία», σημειώνεται στην περίληψη της έκθεσης.


Ενώ θεωρείται σημαντικό ότι η έκθεση σημειώνει ότι πολλές αναφορές UAP παραμένουν άλυτες ή άγνωστες, προσθέτει ότι η AARO πιστεύει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη δεδομένων. Εάν υπήρχαν περισσότερες ή/και καλύτερης ποιότητας πληροφορίες, πολλές από αυτές τις θεάσεις θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως “συνηθισμένα αντικείμενα ή φαινόμενα”, αναφέρει η έκθεση του AARO.

“Η συντριπτική πλειονότητα των αναφορών είναι σχεδόν σίγουρα αποτέλεσμα εσφαλμένης αναγνώρισης και άμεση συνέπεια της έλλειψης επίγνωσης του τομέα· υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας και της ποιότητας των διαθέσιμων πληροφοριών για μια υπόθεση με την ικανότητα οριστικής επίλυσής της”, γράφει το AARO.

Η ομάδα μελέτης UAP της NASA κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα στην πρώτη δημόσια έκθεσή της, η οποία δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023. “Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης της NASA δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι το UAP έχει εξωγήινη προέλευση, αλλά δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτά τα UAP.” Ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson είπε τότε.

Η έκθεση του AARO συνεχίζει δηλώνοντας ότι, παρά τους ισχυρισμούς που έγιναν ευρέως σε ακρόαση του Κογκρέσου τον Ιούλιο του 2023 που περιελάμβανε μαρτυρίες από πρώην στρατιωτικό και προσωπικό της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, το γραφείο δεν βρήκε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στην κατοχή της κατεστραμμένο ή αντίστροφης μηχανικής τεχνολογία εξωγήινων, ούτε ότι υπάρχουν πραγματικά κρυφά “προγράμματα αντίστροφης μηχανικής UAP”, είτε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε στην ιδιωτική βιομηχανία.

«Το AARO διαπίστωσε, με βάση όλες τις πληροφορίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, ότι οι ισχυρισμοί που αφορούν συγκεκριμένα άτομα, γνωστές τοποθεσίες, τεχνολογικές δοκιμές και έγγραφα που φέρεται ότι εμπλέκονται ή σχετίζονται με την αντίστροφη μηχανική εξωγήινης τεχνολογίας, είναι ανακριβείς», αναφέρει η έκθεση. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ως επί το πλείστον «το αποτέλεσμα εγκυκλίων αναφορών από μια ομάδα ατόμων που πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει, παρά την έλλειψη οποιωνδήποτε αποδεικτικών στοιχείων», προσθέτει.

Η έκθεση AARO επισημαίνει ότι οι θεάσεις UAP και οι πεποιθήσεις ότι τα UFO αντιπροσωπεύουν εξωγήινη τεχνολογία τείνουν να αυξάνονται σε περιόδους αυξανόμενης ανησυχίας για την εθνική ασφάλεια και την τεχνολογική εξέλιξη, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η έκθεση διαπίστωσε ότι τουλάχιστον ορισμένες θεάσεις UFO από τη δεκαετία του 1940 αντιπροσωπεύουν «πειραματικό και επιχειρησιακό χώρο, συστήματα πυραύλων και αέρα που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών stealth και του πολλαπλασιασμού των πλατφορμών drone».

Ίσως ένα τέτοιο φαινόμενο συμβαίνει και σήμερα, καθώς οι επαναστατικές νέες τεχνολογίες διαστημικών πτήσεων και αεροδιαστημικής αναπτύσσονται και δοκιμάζονται με γρήγορους ρυθμούς.

«Είναι κατανοητό πώς παρατηρητές που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα προγράμματα θα μπορούσαν να μπερδέψουν τις θεάσεις αυτών των νέων τεχνολογιών ως κάτι το εξαιρετικό, ακόμη και αλλόκοτο», καταλήγει η έκθεση.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί