• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Facebook σας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν το χρησιμοποιείτε – Πώς θα το σταματήσετε

Το Facebook σας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν το χρησιμοποιείτε – Πώς θα το σταματήσετε

Το Facebook παρακολουθεί τη διαδικτυακή μας δραστηριότητα, ακόμη και τις ώρες που δε χρησιμοποιούμε την εφαρμογή.

Πρόκειται για μία λειτουργία που δε σέβεται την ιδιωτικότητά μας και έχουμε τη δυνατότητα να τη σταματήσουμε.

Πώς γίνεται να «κρυφτείτε» ενώ είστε ενεργοί στο Messenger του Facebook

Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Off – Facebook Activity και μας επιτρέπει να ελέγξουμε τις πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές. Ενεργοποιώντας το, έχουμε τη δυνατότητα να διαγράψουμε το ιστορικό apps και ιστοσελίδων που μοιράστηκαν τα δεδομένα μας. Παράλληλα, μπορούμε να διαλέξουμε συγκεκριμένα ποιες εταιρείες θέλουμε να πάψουν να μοιράζονται τη δραστηριότητά μας, ώστε να μη μας εμφανίζονται οι διαφημίσεις.

Πώς επιλέγουμε ποιες ιστοσελίδες θα μοιράζονται το ιστορικό μας με το Facebook

Ξεκινάμε από την εφαρμογή του Facebook. Πηγαίνουμε στο Settings & Privacy > Settings > Your Facebook Information > Off-Facebook Activity. Από εκεί, διαχειριζόμαστε το Off – Facebook Activity και διαγράφουμε ό,τι επιθυμούμε.

Με αυτόν τον τρόπο, το Facebook δε θα γνωρίζει ποιες σελίδες επισκεφθήκαμε, οπότε δε θα μας στέλνει τις ενοχλητικές διαφημίσεις που εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.

jenny/ photo unsplash