Σύμφωνα με την NASA, το μήκος του αστεροειδούς είναι περίπου 210 μέτρα, διπλάσιο δηλαδή από αυτό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και κάτι παραπάνω από το ύψος δύο υποθετικών Αγαλμάτων της Ελευθερίας, τοποθετημένων το ένα πάνω στο άλλο.
Ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει σε απόσταση περίπου 750 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, απόσταση που ναι μεν ακούγεται μεγάλη, είναι δε αρκετή για να τον κατατάξει στα «πιθανώς επικίνδυνα» ιπτάμενα αντικείμενα που περνούν από τη Γη.
Η άφιξη του αστεροειδούς εκτιμάται πως θα συμβεί γύρω στις 10 και 20 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), ενώ τον…δρόμο φαίνεται πως θα ανοίξει ένας ακόμη, αρκετά μικρότερος αστεροειδής, που θα περάσει από τη Γη νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Ο προπομπός του μεγάλου αστεροειδούς έχει μήκος 44 μέτρων και θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 580 εκατ. χιλιομέτρων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έβγαλε άχνα για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
- Tεράστιο άγαλμα: Μια κοντινή ματιά στον Ραμσή Β’ στο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Ο Πειραιάς το δεύτερο καλύτερο μέρος για «παραδοσιακή» κουζίνα στην Ευρώπη
- Μικρό τσουνάμι έπληξε τη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό μετά από σεισμό 6,7 βαθμών
- ΕΜΥ: Νεότερα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού – Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες
- Η Βολιβία και ΗΠΑ οι ανακοινώνουν την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων
- Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Αναχώρησε με καθυστέρηση 119 λεπτών
- Τραγωδία στην Τενερίφη: 3 νεκροί από ισχυρά κύματα που τους παρέσυραν, vid
- Κυβέρνηση για κτηνοτροφία: Χώρες που εφάρμοσαν το εμβόλιο δεν έχουν βγει εδώ και χρόνια από την ευλογιά
- Νότια Κορέα: Σωστικά συνεργεία ανασύρουν τρίτο πτώμα εργαζομένου μετά τη συντριβή πύργου λέβητα, vid









