Τι πιθανότητα είχαν να πάθουν κάτι τέτοιο;;; Νιου Τζέρσεϊ: Μετεωρίτης χτύπησε το σπίτι τους

Κανείς δεν τραυματίστηκε και η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τη φύση και την προέλευση του διαστημικού βράχου .

Ο διαστημικός βράχος μπορεί να είναι μέρος της συνεχιζόμενης βροχής μετεωριτών Eta Aquarid.

Ειδικότερα ένας βράχος που πιστεύεται ότι είναι μετεωρίτης συνετρίβη στην οροφή μιας κατοικημένης κατοικίας στο Hopewell Township του Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα (8 Μαΐου) περίπου στη 13:00 EDT (17:00 GMT).

«Φαίνεται ότι ό,τι ερχόταν από τον ουρανό έπεσε μέσα από την οροφή του πάνω παραθύρου — αυτό είναι το υπνοδωμάτιο του μπαμπά μου», είπε η Σούζι Κοπ, σύμφωνα με την Kerri Corrado του CBS News.

Η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε όταν ο μεταλλικός βράχος έπεσε στην οροφή του μονώροφου σπιτιού. Ο βράχος που πιθανολογείται ότι είναι μετεωρίτης βαθούλωσε το πάτωμα της κρεβατοκάμαρας. Έπεσε στην οροφή, άνοιξε τρύπα, χάρη στην υψηλή ταχύτητα με την οποία πρέπει να προσκρούει. Στη συνέχεια αναπήδησε στο πάτωμα, όπου ανακαλύφθηκε από τον Kop. Είπε ότι πρώτα σκέφτηκε ότι κάποιος είχε πετάξει μια πέτρα στο σπίτι τους.

Αργότερα ήρθαν ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης για να ελέγξουν τα μέλη της οικογένειας καθώς και να σαρώσουν το σπίτι για πιθανά υπολείμματα και ραδιενέργεια, είπε ο Kop στο CBS News.

“Φοβόντουσαν ότι, ξέρετε, επειδή έπεσε από τον ουρανό, ήταν ραδιενεργό; Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα είδος υπολειμμάτων πάνω μας; Έτσι μας σκανάρισαν και όλα ήταν καθαρά”, είπε.

Από το αστυνομικό τμήμα του Hopewell Township αναφέρθηκε ότι «έχει έρθει σε επαφή με πολλές άλλες υπηρεσίες για βοήθεια στον θετικό εντοπισμό του αντικειμένου και την προστασία των κατοίκων και του αντικειμένου».

Ο διαστημικός βράχος έχει διαστάσεις περίπου 4 ίντσες επί 6 ίντσες (10 επί 15 εκατοστά) και έχει κάπως οβάλ σχήμα, σύμφωνα με την αστυνομία. Μπορεί να είναι μέρος της συνεχιζόμενης βροχής μετεωριτών Eta Aquarid , η οποία ήταν πιο ενεργή την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και κορυφώθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου (6 Μαΐου). Αυτή η ετήσια βροχή μετεωριτών συμβαίνει όταν η Γη περνά μέσα από συντρίμμια από τον κομήτη του Χάλεϋ , τα θραύσματα του οποίου καίγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και μπορούν να οδηγήσουν σε εκπληκτικές εικόνες.

Μερικές φορές, διαστημικοί βράχοι που δεν καίγονται εντελώς μπορούν να βρεθούν στο έδαφος, αλλά σπάνια χτυπούν κατοικημένες περιοχές. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2021 , όταν ένας μετεωρίτης 2,9 λιβρών (1,3 κιλών) συνετρίβη στην οροφή ενός καναδικού σπιτιού και κατέληξε σε ένα μαξιλάρι.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί