• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τί φταίει και «πέφτει» γρήγορα η μπαταρία του κινητού σου;

Τί φταίει και «πέφτει» γρήγορα η μπαταρία του κινητού σου;

Όσα πρέπει να κοιτάξεις όταν η μπαταρία του κινητού σου "πνέει τα λοίσθια" πιο συχνά απ' όσο πρέπει

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση του να μην έχει το κινητό φορτισμένη τη μπαταρία του την ώρα ου το χρειαζόμαστε περισσότερο. Παρακάτω θα δείτε τις αιτίες που «πέφτει» τόσο γρήγορα η μπαταρία του κινητό και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Κακό σήμα

Όταν δεν έχεις καλό σήμα, το κινητό σου ψάχνει συνεχώς τρόπο να βρει μια καλύτερη σύνδεση. Εκείνες τις φορές που δεν έχεις «σήμα καμπάνα», καλύτερα να το βάζεις σε «λειτουργία πτήσης».

Πολλές εφαρμογές

Δεν παίζει τόσο ρόλο ο αριθμός των εφαρμογών, όσο το πόσες είναι εκείνες που σου στέλνουν ειδοποιήσεις. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την επιλογή που επιτρέπει τη λήψη ειδοποιήσεων, ειδικά από τις εφαρμογές που δε χρειάζεσαι.

Παλιό κινητό

Δυστυχώς τα κινητά και οι μπαταρίες τους παλιώνουν και όσο κι αν δεν σε απασχολεί το λογισμικό του, η μπαταρία του αδειάζει όλο και πιο εύκολα με το πέρασμα του χρόνου. Φυσικά αυτό σημαίνει πως ήρθε ο καιρός να πάρεις ένα καινούριο.

Μπλε δόντι

Αν έχεις συνέχεια ανοιχτό το bluetooth (πολλές συσκευές έχουν κατασκευαστεί με αυτή τη λογική, οπότε αυτή είναι και η εργοστασιακή τους ρύθμιση), η μπαταρία σου πιέζεται. Αντί λοιπόν να την καις για κάτι που δε χρειάζεσαι, απενεργοποίησέ το.

Πολλά τηλέφωνα

Οι κλήσεις καταναλώνουν αρκετή μπαταρία, αφού εκτός από το ότι χρησιμοποιούν το διαθέσιμο σήμα κάθε φορά, χρειάζονται επιπλέον ενέργεια και για την μετάδοση του ήχου, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο αν κάνεις chat ή στέλνεις emails.

Πολύ κρύο ή πολλή ζέστη

Το υπερβολικό κρύο δυσκολεύει πολύ τη λειτουργία του κινητού σου, αλλά και την κάμερά του. Εφόσον ζορίζεται περισσότερο, καίει και παραπάνω μπαταρία. Και η υπερβολική ζέστη όμως δεν είναι πολύ καλή γι’ αυτό.

Χρησιμοποιείς πολύ το GPS

Αν πας συνέχεια από το ένα μέρος στο άλλο ή έχεις ανοιχτές εφαρμογές που απαιτούν την χρήση της «τοποθεσίας» σου – πράγμα που μπορεί να ανοίγει και χωρίς να το έχεις επιλέξει – να ξέρεις πως η μπαταρία σου εξαντλείται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Πάρε έναν φορτιστή αυτοκινήτου για να μη φτάνεις στον προορισμό σου με κλειστό κινητό.

aftodioikisi/photo unsplash