Τι είναι το ASMR και γιατί θα μπει για τα καλά στις ζωές μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν το βρίσκεις μόνο στο YouTube, τώρα μπορείς να το δεις και στα μουσεία. Τα ASMR βίντεο είναι βίντεο για χαλάρωση και ηρεμία. Είναι φτιαγμένα για να χαλαρώνουν αυτόν που τα βλέπει και τα ακούει. Τώρα τελευταία βέβαια τα πράγματα έχουν κάπως ξεφύγει. Εκτός από ψιθυρίσματα, έχουμε κι άλλα κόλπα που μπορούν να σε χαλαρώσουν. […]

Δεν το βρίσκεις μόνο στο YouTube, τώρα μπορείς να το δεις και στα μουσεία.

Τα ASMR βίντεο είναι βίντεο για χαλάρωση και ηρεμία. Είναι φτιαγμένα για να χαλαρώνουν αυτόν που τα βλέπει και τα ακούει.

Τώρα τελευταία βέβαια τα πράγματα έχουν κάπως ξεφύγει. Εκτός από ψιθυρίσματα, έχουμε κι άλλα κόλπα που μπορούν να σε χαλαρώσουν.

Η νέα μόδα στο ASMR βίντεο είναι τα σαπούνια. Βλέπουμε χέρια να θρυμματίζουν σαπούνια και τα θρύμματα να πέφτουν πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες. Ο ήχος και η εικόνα του σαπουνιού που κόβεται και θρυμματίζεται μας δημιουργεί μία ευφορία.

Κάποιοι άλλοι ντύνονται σαν γιατροί και προσποιούνται πως εξετάζουν ασθενείς, ενώ άλλοι τρώνε όσο πιο δυνατά μπορούν και ηχογραφούν σε 3D ήχο.

Τα πράγματα έχουν κάπως ξεφύγει με το ASMR είναι η γνώμη μας. Βέβαια αυτό δεν σταματάει εδώ.

Είναι πολύς κόσμος που είναι φανατικός του ASMR και στηρίζεται σε αυτά τα βίντεο για να κοιμηθεί ή να αισθανθεί το αίσθημα του Autonomous Sensory Meridian Response.

«Είναι σαν να σκάνε μπουρμπουλήθρες μέσα στο κεφάλι σου» μας λέει ο curator της ASMR έκθεσης Weird Sensation Feels Good που διοργανώνεται στο ARKdes, το Σουηδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής.

Ναι τώρα το ASMR μπαίνει και σε εκθέσεις και αντιμετωπίζεται σαν μορφή τέχνης. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη να την δει κάποιος online λόγω του κορωνοϊού φυσικά.

Όντως σε μαγνητίζει το να βλέπεις ASMR βίντεο. Η επίδραση τους είναι χαλαρωτική.

Ο Craig Richards, καθηγητής φαρμακευτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Shenandoah, υποστηρίζει πως τα ASMR βίντεο έχουν όντως θεραπευτική ιδιότητα και πως γι’ αυτό είναι τόσο δημοφιλή.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα επίσης είναι πως στο ASMR υπάρχει έντονα το στοιχείο του role playing, άνθρωποι ντύνονται κομμωτές και προσποιούνται ότι σε κουρεύουν ή σερβιτόροι και προσποιούνται πως σε σερβίρουν.

Ακούγεται δεν ακούγεται λίγο ανατριχιαστικό όλο αυτό το role playing πράγμα; Ναι, θα μου πεις είναι ανατριχιαστικό αλλά αυτός δεν είναι και ο σκοπός του ASMR; Ένα ανατρίχιασμα στην κορυφή του κεφαλιού;

Το ASMR έχει μπει για τα καλά στην ποπ κουλτούρα του κόσμου. Προσφάτως προβλήθηκε και διαφήμιση με εκατομμύρια κοινό στην Αμερική εν ώρα Super Bowl η οποία χρησιμοποίησε την τεχνική ASMR για να διαφημίσει μία μπύρα.

Η Κίνα έχει ήδη απαγορεύσει το ASMR το οποίο κρίθηκε πορνογραφικό και χυδαίο. Χμ. Κάπως υπερβολή είνια η άποψη μας. Άλλωστε υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα στη Κίνα από το ASMR.

Είναι όπως το βλέπει κανείς. Αναμφισβήτητα έχει πολλά πλεονεκτήματα γιατί σε βοηθάει να κοιμηθείς και να χαλαρώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για πιο πονηρούς σκοπούς που θέλουν να προωθήσουν μέσω της τεχνικής ASMR.

Το μέλλον είναι εδώ.

με πληροφορίες από ratpack / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί