• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς και γιατί

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς και γιατί

pc dark
Μπορεί να δει πράγματα ο εργοδότης σας που δε θα θέλατε

Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχει ειδικό software, το οποίο μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ώστε ο εργοδότης σας να ελέγχει κάθε site που επισκέπτεστε, κάθε e-mail που στέλνετε, ακόμα και τους κωδικούς που αποθηκεύετε.

Καλό είναι να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με τον χώρο εργασίας μας – όχι μόνο γιατί δίνουμε πρόσβαση σε κάθε μη παραγωγική στιγμή της εργάσιμης ημέρας, αλλά επειδή καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον προσωπικό μας υπολογιστή.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στον επαγγελματικό υπολογιστή:

  • Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς ή προσωπικές πληροφορίες (όπως τους κωδικούς του taxisnet). Ο εργοδότης μας έχει τη δυνατότητα να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.
  • Δεν μπαίνουμε στα social media ούτε βλέπουμε Netflix – γενικά, δεν κάνουμε τίποτα αντιπαραγωγικό, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.
  • Δεν μιλάμε για συναδέλφους ή, ακόμη χειρότερα, τον διευθυντή μας μέσω μηνυμάτων γιατί μπορεί να δει τα πάντα.
  • Δεν αναζητούμε νέες θέσεις εργασίας ούτε μέσω LinkedIn, για προφανείς λόγους.
  • Δεν ασχολούμαστε με την part-time δουλειά που ενδεχομένως έχουμε, εκτός κι αν θέλουμε να δει η εταιρεία πως μας πληρώνει για να εργαζόμαστε για άλλους.
  • Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το software που μας ελέγχει – ναι, είναι μία πράξη αντίστασης που μας βάζει σε πειρασμό, αλλά θα τραβήξουμε την προσοχή για όλους τους λάθος λόγους.

news/ photo unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.