Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχει ειδικό software, το οποίο μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ώστε ο εργοδότης σας να ελέγχει κάθε site που επισκέπτεστε, κάθε e-mail που στέλνετε, ακόμα και τους κωδικούς που αποθηκεύετε.
Καλό είναι να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με τον χώρο εργασίας μας – όχι μόνο γιατί δίνουμε πρόσβαση σε κάθε μη παραγωγική στιγμή της εργάσιμης ημέρας, αλλά επειδή καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον προσωπικό μας υπολογιστή.
Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στον επαγγελματικό υπολογιστή:
- Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς ή προσωπικές πληροφορίες (όπως τους κωδικούς του taxisnet). Ο εργοδότης μας έχει τη δυνατότητα να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.
- Δεν μπαίνουμε στα social media ούτε βλέπουμε Netflix – γενικά, δεν κάνουμε τίποτα αντιπαραγωγικό, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.
- Δεν μιλάμε για συναδέλφους ή, ακόμη χειρότερα, τον διευθυντή μας μέσω μηνυμάτων γιατί μπορεί να δει τα πάντα.
- Δεν αναζητούμε νέες θέσεις εργασίας ούτε μέσω LinkedIn, για προφανείς λόγους.
- Δεν ασχολούμαστε με την part-time δουλειά που ενδεχομένως έχουμε, εκτός κι αν θέλουμε να δει η εταιρεία πως μας πληρώνει για να εργαζόμαστε για άλλους.
- Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το software που μας ελέγχει – ναι, είναι μία πράξη αντίστασης που μας βάζει σε πειρασμό, αλλά θα τραβήξουμε την προσοχή για όλους τους λάθος λόγους.
news/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε πολύ καλό κλίμα συνεχίζονται οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας προς απογοήτευση των διεθνιστών
- Ο Μάθιου ΜακΚόναχι και η Ζόι Σαλντάνα σε τελικές συζητήσεις για τη νέα ρομαντική κωμωδία «Positano»
- Η διαφορετική χριστουγεννιάτικη κάρτα της Πριγκίπισσας Κέιτ
- Βραζιλία: Ο Λούλα λέει πως θα ασκήσει βέτο σε σχέδιο νόμου για τη μείωση της ποινής του Ζαΐχ Μπολσονάρου
- Νέα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά των λεγόμενων «ναρκωτρομοκρατών»
- Ρώσος διπλωμάτης καλεί τους Φον ντερ Λάιεν και Μερτς να παραιτηθούν
- Ο Τομ Κρουζ χορεύει…με ένα φτυάρι στη νέα του ταινία, vid
- Ουκρανικό μέτωπο: Τέσσερις οικισμούς σε μια εβδομάδα απελευθέρωσαν οι Ρώσοι
- Απίθανο viral βίντεo: Αρκούδες των Άνδεων κάνουν…τραμπάλα σε ζωολογικό κήπο!
- Σήμερα η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Πούτιν








