• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέλεις να κρύψεις την ηλικία σου; Το Instagram θα αναγνωρίζει την ηλικία των χρηστών με τεχνητή νοημοσύνη

Θέλεις να κρύψεις την ηλικία σου; Το Instagram θα αναγνωρίζει την ηλικία των χρηστών με τεχνητή νοημοσύνη

instagram 2 unsplash
Το Instagram περιέγραψε μία σειρά μέτρων τα οποία θα στοχεύουν στην προστασία των εφήβων μέσω της πλατφόρμας

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η αναγνώριση της ηλικίας.

Στόχος η προστασία των νέων χρηστών και κυρίως των εφήβων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του, όπως αποκάλυψε το Instagram.

Σύμφωνα με τo sputnik.gr, το Instagram, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να αναγνωρίζει την ηλικία των χρηστών.

Η νόμιμη κατώτερη ηλικία για να εγγραφεί κανείς στην πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο είναι τα 13 έτη.

«Αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς σχετικά με την ηλικία τους, εμείς γνωρίζουμε πως οι νέοι μπορεί να πουν ψέματα στο θέμα της ημερομηνίας γέννησής τους» επισημαίνει η εταιρεία, σε ένα άρθρο σε blog. «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το εμποδίσουμε αυτό».
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές σε ό,τι αφορά το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Επίσης θα απαγορεύεται σε ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε ανήλικους, τους οποίους δεν ακολουθούν, προκειμένου να αποφευχθούν αυτόκλητες επαφές.

Οι ανήλικοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με ενήλικες, που επιδεικνύουν «ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά», με στόχο να περιοριστούν οι επαφές.

«Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικας στείλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων μηνυμάτων ή συνδέσεων σε άτομα κάτω των 18 ετών, εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να προειδοποιήσουμε τους παραλήπτες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τερματίζουν τη συνομιλία ή να μπλοκάρουν, να αναφέρουν ή να περιορίσουν τον ενήλικα» εξηγεί το Instagram.
Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η τελευταία αυτή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο.

photo unsplash