Τεράστιο ρομπότ που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Μοιάζει με κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο σύντομα θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει πραγματικά ένα τεράστιο ρομπότ, έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η νεοσύστατη επιχείρηση Tsubame Industries με έδρα το Τόκιο έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσοντας ένα τετράτροχο ρομπότ ύψους 4,5 μέτρων (το οποίο παρουσιάζει ομοιότητα με το «Mobile Suit Gundam» από την ομώνυμη, εξαιρετικά δημοφιλή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων), το οποίο θα παρουσιαστεί στο Japan Mobility Show στα τέλη Οκτωβρίου. Η Tsubame Industries σχεδιάζει αργότερα να πουλήσει πέντε μονάδες του ρομπότ προς 400 εκατομμύρια γιεν (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) η καθεμία.

Το ρομπότ που ονομάζεται ARCHAX από τον ιπτάμενο δεινόσαυρο αρχαιοπτέρυγα, διαθέτει οθόνες πιλοτηρίου που λαμβάνουν εικόνες από κάμερες συνδεδεμένες στο εξωτερικό του, ώστε ο πιλότος να έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τα χέρια και τους βραχίονες με joysticks από το εσωτερικό του κορμού του.

Ο Ρίο Γιοσίντα, διευθύνων σύμβουλος της Tsubame, δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να συνδυάζει στοιχεία από τα δυνατά σημεία της Ιαπωνίας στο animation, τη ρομποτική αλλά και τα αυτοκίνητα.


«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να λέει, “Αυτή είναι η Ιαπωνία”», όπως ανέφερε στο Reuters.

Το ρομπότ βάρους 3,5 τόνων έχει μάλιστα δύο λειτουργίες: την όρθια «λειτουργία ρομπότ» και μία «λειτουργία οχήματος» στην οποία μπορεί να κινείται με ταχύτητα έως και 10 χιλιόμετρα την ώρα.


Ο Γιοσίντα σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλήσει πέντε από τις μηχανές ως ένα είδος παιχνιδιού για ευκατάστατους θαυμαστές των ρομπότ, αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση καταστροφών ή στη διαστημική βιομηχανία.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί