Υπάρχει τρόπος να δείτε ολόκληρο το ιστορικό σας στην Google

Έχετε ποτέ σκεφτεί πως αυτά που σβήνεται από το διαδίκτυο δεν σβήνονται πραγματικά και σας έχουν κοροϊδέψει γι’ αυτό; Πείτε στους φίλους σας πως είχατε απόλυτο δίκιο.

Η Google δίνει την ευκαιρία σε κάθε χρήστη, μέσα από την καρτέλα του Ιστορικού, να δει τι ακριβώς έχει επισκεφθεί στο παρελθόν. Βίντεο, χάρτες, website και πολλά άλλα. Το Ιστορικό δίνει την δυνατότητα ενός συνολικού download, για να μπορείτε να το μελετήσετε αν το έχετε ανάγκη.

Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται από τις δικές κινήσεις και προτιμήσεις. Μέσα από τα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας, μπορείτε να επιλέξετε τι θα αποθηκεύεται στο ιστορικό και τι δεν θέλετε να αποθηκεύεται.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, ο συγκεκριμένος χρήστης έχει επιλέξει την απενεργοποίηση της δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών, αλλά ενεργοποιημένο το ιστορικό αναζήτησης του Youtube.

Kάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω καταγραφή του ιστορικού ισχύει μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με τον Google λογαριασμό σας. 

Φυσικά, ακόμα και αν απενεργοποιήσετε το ιστορικό, η Google θα συνεχίσει να καταγράφει τις κινήσεις σας, ανώνυμα, για δικούς της σκοπούς, με τη διαφορά ότι πλέον δε θα προβάλλονται εξατομικευμένα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu