Tη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «Extra Milers» που θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον επόμενο μήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στόχο έχει να προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στα Ελληνικά νησιά ανακοίνωσαν η Microsoft Hellas και η ATCOM.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση των μοναδικών ομορφιών των ελληνικών νησιών. Η πλατφόρμα (ιστοσελίδα και εφαρμογή), που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, θα διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και κινητική αναπηρία, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες με μερική/μειωμένη όραση (ΑΑ).
Νεα πλατφόρμα υπ. τουρισμού για μοναδικά προφίλ
Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προφίλ τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που διαθέτουν τα σημεία ενδιαφέροντος που ταιριάζουν στο εξατομικευμένο προφίλ τους. Πρώτοι προορισμοί για τη φετινή χρονιά είναι η Σύρος, η Χίος και η Ρόδος, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να συμπληρώνονται στον «πιλότο» προορισμοί αλλά και εφαρμογές που θα αξιoποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (μετατροπή κειμένου σε ομιλία, αναγνώριση προσώπου, αναλύσεις κειμένων), έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η προσβασιμότητα της πλατφόρμας και να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών της.
Το ExtraΜilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες οι οργανώσεις ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), οι «υπεύθυνοι» επισκέπτες, που επιλέγουν τους προορισμούς τους σύμφωνα με το πόσο βιώσιμοι, πράσινοι ή προσβάσιμοι είναι, γνωρίζει μια αύξηση μεγέθους 40% τα τελευταία χρόνια.
iefimerida.gr / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









