Βουλγαρία: Σειρά κυβερνοεπιθέσεων – Υπόθεση NRA

Νέες πληροφορίες για τη δράση του εικοσάχρονου που συνελήφθη,

της βουλγαρικής φορολογικής υπηρεσίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το 2017, ως μαθητής, ο συλληφθείς κατάφερε να “σπάσει” την προστασία του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών. Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη αν ο νεαρός προέβη μόνος του σε αυτή την πράξη ή είχε συνεργούς.

Στην κυβερνοεπίθεση στην φορολογική υπηρεσία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας πως νέοι όπως ο εικοσάχρονος που συνελήφθη για την κυβερνοεπίθεση θα έπρεπε να εργάζονται προς όφελος της κοινωνίας και όχι να στρέφονται κατά αυτής.

“Έχουμε φωτεινά μυαλά, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να τους πληρώνουμε περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να παρέχουν υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας αντί να κάνουν τέτοιες ζημιές” είπε ο κ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας πως άνθρωποι με τέτοιου είδους τεχνολογικές δεξιότητες και ικανότητες πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εύρεση συνεργασιών με δημόσιους φορείς, αντί να βρίσκονται “απέναντι” από την κοινωνία.

photo:pexels