Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να μετατραπεί το ταχύτερο δυνατό η Ελλάδα σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή, χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η τεχνητή νοημοσύνη.
Μία πρώτη «γεύση» από το πώς θα μπορούσε η AI να χρησιμοποιηθεί από το κράτος, δόθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο Gov.gr, όπου οι πολίτες με φωνητική εντολή θα μπορούν να ζητούν τις υπηρεσίες και τα έγγραφα που θέλουν.
«Το Gov.gr περνάει πλέον σε μια νέα εποχή. Κάθε 2 μέρες περίπου, μια νέα υπηρεσία προστίθεται για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο Gov.gr, η οποία ήδη δοκιμάζεται και πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών και θα τους δίνει τη δυνατότητα να περιγράφουν ηχητικά αυτό που θέλουν, ακόμη κι αν δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό και με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης να εξυπηρετούνται», δήλωσε.
(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πτώση»: Η σύλληψη του εκπεσόντα πρίγκιπα Άντριου στον βρετανικό Τύπο με καυστικούς τίτλους
- Τι ανέφερε ο υφ. Οικονομικών από το βήμα της Βουλής για τα δάνεια που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη
- Σέρρες: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον φονικό ξυλοδαρμό τού 17χρονου τον περασμένο Ιανουάριο
- Άκης Σκέρτσος: Το σχόλιο για τις εικόνες από την Νίκαια και η αναφορά σε τραγούδι του Πορτοκάλογλου
- Οι διαθέσιμοι πόροι θα κατευθυνθούν, κατά προτεραιότητα, όπου υπάρχει ενεργός σιδηρόδρομος, σύμφωνα με τον Κυρανάκη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονος για εκδικητική πορνογραφία και σωματική βλάβη με θύματα δύο ανήλικες
- Στα δικαστήρια Λαμίας ο Βούλγαρος βαρυποινίτης για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού
- Θεσσαλονίκη: 87χρονος τραυμάτισε πεζή σε τροχαίο – Του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα
- Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη των 38 συλληφθέντων μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ
- Τα πιο τρομακτικά 10 δευτερόλεπτα που θα δείτε σήμερα! Viral βίντεο από τη Βρετανία
Κύρια Θέματα









