«Τυφέκιο λέιζερ» ισχυρίζονται πως ανέπτυξαν Κινέζοι ερευνητές

Ένα νέο, φορητό όπλο λέιζερ -ένα «λέιζερ Καλάσνικοφ»-

το οποίο μπορεί να πλήξει και να βάλει φωτιά σε στόχους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, υποστηρίζουν πως ανέπτυξαν Κινέζοι ερευνητές.

Όπως αναφέρει η South China Morning Post, το τυφέκιο εφόδου ZKZM-500 έχει καταχωρηθεί ως μη θανατηφόρο, ωστόσο παράγει μια ακτίνα ενέργειας η οποία είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορεί να περάσει μέσα από παράθυρα και να κάψει ανθρώπινο δέρμα και ιστό.

«Ο πόνος θα είναι πέρα από κάθε αντοχή» είπε στην κινεζική εφημερίδα ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξή του, στο Ινστιτούτου Οπτικών και Μηχανικής Ακριβείας Ξιάν, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Σάανξι. «Καίει ρούχα μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου…αν το ύφασμα είναι εύφλεκτο, ο άνθρωπος θα πάρει φωτιά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, το όπλο, διαμετρήματος 15 χιλιοστών, ζυγίζει τρία κιλά και έχει εμβέλεια 800 μέτρων, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε οχήματα, σκάφη και αεροπλάνα. Είναι ήδη έτοιμο για μαζική παραγωγή και τα πρώτα κομμάτια είναι πιθανόν να δοθούν σε αντιτρομοκρατικές μονάδες, καθώς σε περιστατικά πχ με ομήρους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τρομοκράτες/ απαγωγείς μέσα από τζάμια, ενώ άλλες μονάδες κινούνται προς διάσωση.

Επίσης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, καθώς η ακτίνα είναι αρκετά ισχυρή για να τρυπήσει μια δεξαμενή καυσίμου και να πυροδοτήσει το περιεχόμενό της. Παράλληλα, το λέιζερ έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να λειτουργεί σε αόρατη συχνότητα και να μην παράγει ήχο. «Κανείς δεν θα ξέρει από πού ήρθε η επίθεση. Θα μοιάζει σαν ατύχημα» είπε άλλος ερευνητής.

Από την εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu