• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα “λυθούν” τα χέρια του Έλληνα – Εφαρμογή εντοπίζει τις καλύτερες ελληνικές παραλίες, για όλα τα γούστα

Θα “λυθούν” τα χέρια του Έλληνα – Εφαρμογή εντοπίζει τις καλύτερες ελληνικές παραλίες, για όλα τα γούστα

Η εφαρμογή για να βρίσκεις παραλίες ακούει στο όνομα Keeano, είναι δωρεάν και υπόσχεται να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τον κατάλληλο προορισμό για μια ανάσα δροσιάς.

Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών και την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον κορωνοϊό να κάνει τα πράγματα δυσκολότερα, η αναζήτηση παραλίας καθίσταται «εξίσωση» δυσεπίλυτη, αλλά αναγκαία για πολλούς προκειμένου να απολαύσουν μια ανάσα δροσιάς.

Ειδικά οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, σπάνια γνωρίζουν το σύνολο των διαθέσιμων παραλιών που βρίσκονται στην εμβέλειά τους, ενώ και οι ταξιδιώτες που επιλέγουν νέους προορισμούς, πιθανότατα δεν θα γνωρίζουν τα «κατατόπια».

Η εφαρμογή που σου βρίσκει τις διαθέσιμες παραλίες

Τη λύση έρχεται να δώσει μια δωρεάν εφαρμογή για συσκευές Android και iOS που ακούει στο όνομα keeano.

Οι χρήστες δεν έχουν παρά να αναζητήσουν και να κατεβάσουν το keeano από το App Store ή το Play Store της Google.

Μέσω της εφαρμογής, ο «διψασμένος» για μια ανάσα δροσιάς θα μπορεί να εξερευνήσει όλες τις παραλίες σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…

Βρες παραλίες με βάση τις ανάγκες σου

Μέσα από το keeano, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τις παραλίες που αντιστοιχούν στις δικές του προτιμήσεις, όπως ανάλογα με το όχημα που ταξιδεύει, τα ενδιαφέροντά του, τις παροχές που αναζητά σε κάθε παραλία.

Αρχικά η εφαρμογή θα σε «ρωτήσει» πώς ταξιδεύεις -με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή σκάφος- ώστε να προσαρμόσει ανάλογα την αναζήτηση. Ταυτόχρονα, εάν προσθέσεις πληροφορίες για το είδος του οχήματος, η εφαρμογή θα «κρύψει» τις  δύσβατες τοποθεσίες και θα εμφανίσει μόνο όσες είναι προσβάσιμες βάσει οχήματος.

Εικόνα από την εφαρμογή Keeano

© SPUTNIK /Εικόνα από την εφαρμογή Keeano

Παραλίες βάσει διάθεσης

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εννέα πιθανών επιλογών «Διάθεσης» ώστε να δουν τις ανάλογες παραλίες.

Οικογενειακές παραλίες

Όσοι ψάχνουν οικογενειακές παραλίες, αλλάζουν στην αντίστοιχη «Διάθεση».

Η εφαρμογή αμέσως κατηγοριοποιεί όλες τις διαθέσιμες και εμφανίζει μόνο τα κατάλληλα σημεία που αντιστοιχούν στην επιθυμητή επιλογή.

Παραλίες γυμνιστών

Όσοι αναζητούν παραλίες γυμνιστών, αλλάζοντας την επιλογή της «διάθεσής» τους  σε «Naked» βλέπουν παραλίες με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Απομονωμένες παραλίες

Από την άλλη, όσοι αρέσκονται σε πιο ήρεμες συνθήκες, δεν έχουν παρά να κάνουν την ανάλογη επιλογή και να ανακαλύψουν τις παραλίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους για απομόνωση.

Παραλίες για θαλάσσια σπορ

Όσον αφορά τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες παραλίες είναι οι πλέον κατάλληλες σύμφωνα με τα επιλεγμένα ενδιαφέροντά τους.

Ειδοποίηση για τον καιρό στις παραλίες μέσω του keeano

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εφαρμογή keeano είναι η δυνατότητα για live πρόγνωση του καιρού και συγκεκριμένα ανέμου και θερμοκρασίας ανά περιοχή.

Έτσι ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει ποια παραλία θα ήταν σοφό ίσως να αποφύγει ή να προτιμήσει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός στο Keeano

© SPUTNIK /Ο καιρός στο Keeano

Αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες για τις παραλίες

Τέλος, η υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω των αναφορών άλλων χρηστών για πληροφορίες όπως εάν σε κάποιες παραλίες υπάρχουν, π.χ., τσούχτρες.

Αντίστοιχα, οι χρήστες μπορούν να δώσουν πληροφορίες εάν, για παράδειγμα, μια παραλία προσφέρει δωρεάν ξαπλώστρες, πάρκινγκ και ανάλογες παροχές.


sputniknews/photo eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •