• Αρχική
  • Άρθρα

To Twitter ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς ΟΜΩΣ μέσα σε 24 ώρες το πήρε πίσω- Ποιος ο λόγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον παγκόσμιο σάλο, αποδείχθηκε πως η μαζική διαγραφή αφορούσε τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, προέκυψε ένα πρόβλημα, που οι υπεύθυνοι του Twitter, δεν είχαν υπολογίσει. Οι λογαριασμοί νεκρών προσώπων.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα «παγώσει» τα σχέδιά του για τη μαζική διαγραφή όλων των αδρανών λογαριασμών που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τις έντονες αντιδράσεις χρηστών, ιδίως σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς των νεκρών προσώπων που επρόκειτο και αυτοί να διαγραφούν.

«Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση και θα σας ενημερώσουμε σχετικά», ήταν το μήνυμα του Twitter στους χρήστες του. «Δεν θα αφαιρέσουμε κανένα αδρανή λογαριασμό, εωσότου δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να διατηρούν τη μνήμη των λογαριασμών των αποθανόντων». Η αντίδραση χαροποίησε αρκετούς χρήστες του που είχαν ανησυχήσει, σύμφωνα με το BBC.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι δεν θα διαγράψει τους λογαριασμούς, εωσότου βρει ένα τρόπο να «μνημονεύει» τους νεκρούς χρήστες και παραδέχτηκε ότι η έλλειψη τέτοιας πολιτικής αποτελεί παράλειψη από την πλευρά του.

Η διαγραφή των αδρανών λογαριασμών, όταν γίνει, θα αρχίσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου το Twitter, όπως ανέφερε, να συμμορφωθεί με το νέο γενικό ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των δεδομένων (GDPR).

Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook επιτρέπουν στα επιβεβαιωμένα μέλη της οικογένειας του θανόντος να ζητήσουν τη διατήρηση του λογαριασμού του στο δίκτυο «παγωμένου» στο χρόνο. Το Twitter πλέον οδηγείται σε μια παρόμοια λύση, ώστε να μη χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα των πεθαμένων.

(φώτο: Pexels)