Το μυστικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας στη Ρωσία μελετά τους πιο επικίνδυνους ιούς στον κόσμο!

Το μυστικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector, το οποίο βρίσκεται στη Σιβηρία, ανέπτυξε τις δοκιμές για την ανίχνευση του RNA του νέου κορωνοϊού και επί του παρόντος εργάζεται για ένα εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19. Το Sputnik σας εξηγεί πώς λειτουργεί το κέντρο και ποια είναι τα επιτεύγματά του. Το Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector […]

Το μυστικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector, το οποίο βρίσκεται στη Σιβηρία, ανέπτυξε τις δοκιμές για την ανίχνευση του RNA του νέου κορωνοϊού και επί του παρόντος εργάζεται για ένα εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19.

Το Sputnik σας εξηγεί πώς λειτουργεί το κέντρο και ποια είναι τα επιτεύγματά του.

Το Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector ιδρύθηκε το 1974 και έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών από λοιμώξεις.

Βρίσκεται στην επιστημονική πόλη του Κολτσόβο, στην επαρχία Νοβοσιμπίρσκ. Ακριβώς αυτό το μέρος επελέγη, έτσι ώστε, οι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, προκειμένου να αποφεύγονται μολύνσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Είναι ένα εντελώς κλειστό ίδρυμα και είναι σχεδόν αδύνατο για ένα μη μέλος να μπει στις εγκαταστάσεις του. Και αυτό είναι λογικό, γιατί το κέντρο ερευνά τους πιο επικίνδυνους ιούς στον πλανήτη, όπως ο βάκιλος του άνθρακα, ο ιός Έμπολα και η ευλογιά.

Το κέντρο διαθέτει σειρά επιτευγμάτων σε ό,τι αφορά τη θεραπεία ιογενών ασθενειών, ακόμη και του καρκίνου.

Συγκεκριμένα:

  • ανέπτυξε και δοκίμασε με επιτυχία ένα εμβόλιο για τον ιό Έμπολα το 2019,
  • ήταν ένα από τα πρώτα ινστιτούτα στη Ρωσία που ανέπτυξε και παρήγαγε συστήματα δοκιμών για τη διάγνωση της λοίμωξης από HIV και της ηπατίτιδας Β.
  • ήταν το πρώτο στη Ρωσία που οργάνωσε την παραγωγή γενετικά τροποποιημένης ιντερφερόνης-άλφα-2 που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου και λοιμώξεων.
  • ανέπτυξε και εισήγαγε στην παραγωγή το ανοσοδιεγερτικό φάρμακο Ridostin, το οποίο χρησιμοποιείται κατά της γρίπης.
  • Μαζί με το Ινστιτούτο Πολιομυελίτιδας και Ιογενούς Εγκεφαλίτιδας της Μόσχας, ανέπτυξε το μοναδικό εθνικό εμβόλιο κατά της ιογενούς ηπατίτιδας Α και το εισήγαγε στην παραγωγή.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Επί του παρόντος, οι εργασίες στο κέντρο είναι εντατικές: το ινστιτούτο έχει ήδη δημιουργήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια δοκιμαστικά συστήματα για τη διάγνωση της νόσου COVID-19 και, ταυτόχρονα, εργάζεται για ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.
Οι επιστήμονες δοκιμάζουν αρχικά τα πρωτότυπα του εμβολίου σε πιθήκους. Ωστόσο, τώρα έχουν φτάσει στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους.

Ο διευθυντής του κέντρου, Ρίνατ Μαξιούκοφ, ανέφερε στο κανάλι Rossiya 1 ότι θα διεξαχθούν δοκιμές σε 60 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανέπτυξαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Υπάρχουν εθελοντές μεταξύ εκείνων που αναπτύσσουν αυτά τα εμβόλια, επειδή εμπιστεύονται τόσο την αποτελεσματικότητά τους όσο και την ασφάλειά τους», δήλωσε ο κ. Μαξιούτοφ.

photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί