Το «έξυπνο φόρεμα» που καταγράφει κάθε απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών, διάσημων και μη, που έρχονται στο φως καθημερινά είναι όλο και περισσότερα, ωστόσο φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν τις μαρτυρίες αυτές.

 

Τις καταγγελίες των γυναικών που δέχονται καθημερινά σεξουαλική παρενόχληση αλλά τα λεγόμενά τους αμφισβητούνται από τους άνδρες έλαβε υπόψιν της η ομάδα που κατασκεύασε ένα «έξυπνο φόρεμα».

Το «έξυπνο φόρεμα» που κατασκευάστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της διαφημιστικής εταιρείας Ogilvy, καταγράφει κάθε επαφή που γίνεται με το σώμα της γυναίκας που το φοράει.

Το φόρεμα έχει αισθητήρες ραμμένους πάνω του που καταγράφουν κάθε επαφή και μέσω wifi στέλνει τα δεδομένα αυτά σε έναν υπολογιστή ο οποίος όχι μόνο παρακολουθεί το τι συμβαίνει αλλά απεικονίζει μέσω θερμικού χάρτη την τοποθεσία και τον χρόνο που γίνεται η επαφή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τριών γυναικών που φόρεσαν το «έξυπνο φόρεμα» κατά τη διάρκεια πάρτι στη Βραζιλία. Οι αισθητήρες κατέγραψαν 157 επαφές μέσα σε 4 ώρες, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου ένα άγγιγμα κάθε 5 λεπτά για την κάθε γυναίκα, κι ενώ οι συγκεκριμένες κοπέλες επανειλημμένως έλεγαν σε όποιον τις άγγιζε να σταματήσει.

Παρά το ότι το βίντεο γυρίστηκε για την προώθηση του πελάτη της διαφημιστικής, εν προκειμένω τη Schweppes, είναι σημαντικό το γεγονός πως με τον τρόπο του αφυπνίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο να είναι δεκτικοί στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...