Το αυτόνομο ρομπότ-χορτοκοπτικό που κάνει «θραύση» στους γαλλικούς αμπελώνες (BINTEO)

Το συγκεκριμένο ρομπότ εργάζεται αυτόνομα, «καταναλώνει» ήλιο και κόβει μέσα σε μία ώρα 300 μέτρα χόρτου.

Όπως υποστηρίζει η γαλλική εταιρεία, η χρήση του συγκεκριμένου ρομπότ καθιστά περιττά τα παρασιτοκτόνα όπως η γλυφοσάτη και αφήνει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο έδαφος αποφεύγοντας τη συμπίεση που σε άλλη περίπτωση θα γινόταν από ένα τρακτέρ.

Με την «πεπατημένη« του πλανήτη Άρη

«Η ανάπτυξη του ρομπότ, που είναι σε θέση να κόψει περισσότερα από δύο στρέμματα, δεν ήταν εύκολο έργο» λένε οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του ρομπότ Vitirover. Οι ίδιοι λένε πως αποδεδειγμένα το ασταθές έδαφος στους αμπελώνες είναι αρκετά παρόμοιο με την επιφάνεια του Άρη.

Γι ‘αυτό, κατά τον σχεδιασμό του ρομπότ, η εταιρεία Vitirover συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Το γαλλικό ρομπότ είναι εφοδιασμένο με 4 ηλεκτρικούς κινητήρες και φέρει μια πρωτότυπη τεχνολογία στους τροχούς του που συμβάλλει στην απορρόφηση όλων των κραδασμών στους οποίους εκτίθεται σχεδόν κάθε 12 δευτερόλεπτα.

Τι γίνεται όμως με το σύστημα κοπής; Αυτό απ΄ότι φαίνεται αποτέλεσε και την μεγαλύτερη πρόκληση για τους μηχανικούς της Vitirover οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλες εταιρείες για να εξασφαλίσουν ότι κινητήρες και μαχαίρια κοπής θα συνεργάζονται άψογα χωρίς τον κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς.

Δεδομένου αυτού, χρησιμοποίησαν αρκετό αλουμίνιο στη κατασκευή των ρουλεμάν του κινητήρα ώστε να αντέχει στις πιέσεις σε δύσκολες καταστάσεις, εκεί που οι τρεις λεπίδες θα κόβουν το χορτάρι. Η εταιρεία δηλώνει αισιόδοξη για την εμπορική πορεία του ρομπότ, λέγοντας πως αυτή τη περίοδο θα παραδώσει άλλα 200 αντίτυπα σε πελάτες ανά τον κόσμο.

Από Agrnonews, ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...