Το ανθρωποειδές ρομπότ Valkyrie της NASA έχει την πρώτη του δουλειά – Eργαζόμενος σε εξέδρα πετρελαίου (video)

Στο ανθρωποειδές ρομπότ της NASA ανατέθηκε η πρώτη του δουλειά ως εργάτης σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου για να δοκιμάσει την ικανότητά του να χειρίζεται επικίνδυνες συνθήκες.

Η ανάπτυξη του ρομπότ είναι μέρος μιας αποζημιώσιμης συμφωνίας Space Act με την Woodside Energy στο Περθ. Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη «δυνατοτήτων απομακρυσμένου κινητού επιδέξιου χειρισμού» που θα επιτρέψουν την απομακρυσμένη συντήρηση ενεργειακών εγκαταστάσεων χωρίς πλήρωμα και υπεράκτιων εγκαταστάσεων. Η Woodside Energy θα δοκιμάσει το λογισμικό που θα προκύψει και θα παρέχει ανεκτίμητα δεδομένα και σχόλια στη NASA, επιταχύνοντας έτσι την εξέλιξη της ρομποτικής τεχνολογίας.

Αυτό το έργο σηματοδοτεί τη δεύτερη ανταποδοτική συνεργασία μεταξύ της NASA και του Woodside. Η Valkyrie αναμένεται να ενισχύσει τις ρομποτικές απομακρυσμένες λειτουργίες , οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την ασφάλεια των υπεράκτιων και απομακρυσμένων εγκαταστάσεων του Woodside. Επιπλέον, η γνώση που αποκτήθηκε θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις αποστολές Artemis της NASA και σε άλλους επίγειους ρομποτικούς στόχους.


Για να εκτελέσει το έργο, η επιδέξιη ομάδα ρομποτικής της NASA από το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία του Γούντσαϊντ στο Περθ. Εκεί, προετοίμασαν το Valkyrie για την ανάπτυξή του και εκπαίδευσαν την ομάδα Woodside στη λειτουργία του. Αυτή η προσπάθεια σηματοδοτήθηκε από την επίσκεψη εκπροσώπων της κυβέρνησης της Δυτικής Αυστραλίας και του Γενικού Προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Περθ.

Η NASA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που αποκτήθηκε από τη λειτουργία του Valkyrie στις εγκαταστάσεις του Woodside για να βελτιώσει τα σχέδιά της για ρομπότ ικανά να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες. Τέτοια ρομπότ θα μπορούσαν να είναι απαραίτητα για μελλοντικά εργοτάξια και ενδιαιτήματα στη Σελήνη, ως μέρος των αποστολών Artemis. Τα τηλεχειριζόμενα ρομπότ τόσο στη σεληνιακή όσο και στην επιφάνεια του Άρη θα μπορούσαν επίσης να επιτρέψουν σε χειριστές με βάση τη Γη να αναλάβουν σημαντικά καθήκοντα, όπως επιθεώρηση και συντήρηση υποδομής, ακόμη και απουσία αστροναυτών .

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση ανάπτυξης και δοκιμών προηγμένων ρομποτικών συστημάτων που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά τη ζωή στη Γη επιτρέποντας ασφαλέστερες λειτουργίες σε επικίνδυνα περιβάλλοντα», λέει ο Shaun Azimi, ο οποίος ηγείται της επιδέξιης ρομποτικής ομάδας στο Johnson της NASA, σε μια ανακοίνωση του Ιουλίου. «Αυτές οι επιδείξεις θα αξιολογήσουν τις τρέχουσες δυνατότητες των προηγμένων ρομπότ να επεκτείνουν την εμβέλεια των ανθρώπων και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να εξερευνήσει και να εργαστεί με ασφάλεια οπουδήποτε».

Τόσο η NASA όσο και το Woodside πιστεύουν ότι το Valkyrie και άλλα προηγμένα κινητά ρομπότ θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επιβλέπουν εξ αποστάσεως επικίνδυνες εργασίες και να επικεντρώνονται σε εργασίες υψηλότερου επιπέδου.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί