Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Tesla για τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ εξέφρασε το αίτημά του να λάβει αποζημίωση ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Το εξωπραγματικό πακέτο, για το οποίο οι μέτοχοι πρόκειται να ψηφίσουν τον επόμενο μήνα, θα μπορούσε να καταστήσει τον ήδη πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο την επόμενη δεκαετία — υπό την προϋπόθεση, ότι η Tesla θα πετύχει θεαματικά αποτελέσματα, όπως 20 εκατομμύρια παραδόσεις οχημάτων, ένα εκατομμύριο ρομποτικά ταξί και ένα εκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ Optimus.
Τα ρομπότ, ειδικότερα, φαίνεται να έχουν τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή του Μασκ τελευταία.
Συγκεκριμένα, ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν «στρατό» ενός εκατομμυρίου ανθρωποειδών ρομπότ Optimus
«Αν κατασκευάσουμε αυτόν τον ρομποτικό στρατό, θα μπορώ να τον ελέγχω;» είπε στους επενδυτές . «Μάλλον όχι έλεγχο, αλλά ισχυρή επιρροή… Δεν νιώθω άνετα να φτιάξω αυτόν τον ρομποτικό στρατό εκτός αν έχω ισχυρή επιρροή».
Η επανειλημμένη χρήση της λέξης «στρατός» σίγουρα τράβηξε την προσοχή, δείχνοντας ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα; Σκέφτεται μήπως ο Μασκ να χρησιμοποιήσει τα ρομπότ του ως στρατιώτες;
Μέχρι τώρα, το μάρκετινγκ της εταιρείας πρότεινε τα ρομπότ για πιο καθημερινές και οικιακές περιπτώσεις χρήσης. Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της Tesla το 2022, το Optimus σχεδιάστηκε για να κάνει οτιδήποτε δεν θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι, προσεγγίζοντας έτσι μια υποτιθέμενη « εποχή αφθονίας ». Έχουμε δει βίντεο με “μηχανές” να διπλώνουν μπλουζάκια , για παράδειγμα, να μοιράζουν ποπ κορν .
Πάνω από τρεισήμισι χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση του Optimus, η εταιρεία δεν έχει ακόμη αυξήσει σημαντικά την παραγωγή του δίποδου ανθρωποειδούς της, αντιμετωπίζοντας σημαντικά εμπόδια στην παραγωγή. Μέχρι στιγμής φέτος, η Tesla φέρεται να έχει μείνει πολύ πίσω από τον στόχο του Musk για κατασκευή 5.000 ρομπότ Optimus.
Το πότε η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει το εκατομμυριοστό Optimus της παραμένει εντελώς ασαφές, γεγονός που δείχνει ότι ένα μέλλον όπου ο Musk θα έχει τον έλεγχο ενός λεγόμενου «στρατού ρομπότ» φαίνεται ακόμη μακρινό.
(photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πορτογαλία: “Nέκρωσαν” οι δημόσιες υπηρεσίες στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών
- ΟΣΕΘ: Προσωρινή κατάργηση στάσης στην οδό Τζων Κέννεντυ στην Πυλαία για την γραμμή “58”
- Ισπανία: Συνελήφθη για κλοπή ρολογιών πολυτελείας η οικιακή βοηθός του Ίκερ Κασίγιας
- ΕΛΣΤΑΤ: Περαιτέρω ανατιμήσεις 2,2% τον Σεπτέμβριο στα οικοδομικά υλικά
- Ηράκλειο: Εντοπίστηκε κρατούμενος με ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες είχε αποβάλει από τον οργανισμό του
- Σε 879 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων
- H σύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλο τον κόσμο στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελούδη – Τζιτζικώστα
- Θεσσαλονίκη: Καταγγέλθηκε ψευδώς από τα παιδιά της για “βασανιστήρια”- Γυναίκα αθωώθηκε στο Εφετείο
- ΟΗΕ: “H Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Γάζας”
- Ισχυρισμός «βόμβα»: «Ουκρανικό δίκτυο δολιοφθοράς σε διάφορα μέρη της Ευρώπης»









