Τι δεν κάνουμε σωστά όταν διαγράφουμε το ιστορικό αναζήτησης Google – Υπάρχει μια κρυφή ρύθμιση

Ο πιο τυπικός τρόπος για να διαγράψετε τις προηγούμενες αναζητήσεις σας είναι να πατήσετε "Control" και "H" στο πληκτρολόγιο ή κάνοντας κλικ στις τρεις μικρές κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome.

Ωστόσο, η κρυφή λειτουργία το πηγαίνει αυτό ένα βήμα παραπέρα, διαγράφοντας δεδομένα που συνδέονται με τον λογαριασμό σας και τα οποία μπορεί να κρατούσε ο τεχνολογικός γίγαντας.

Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης αποκτώντας πρόσβαση σε μια κρυφή λειτουργία στο Google 

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΑΣ στο GOOGLE 

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε πρώτα την εικόνα του προφίλ σας που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome δίπλα στη γραμμή αναζήτησης.

Στη συνέχεια, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κλικ στο «Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google», το οποίο θα οδηγήσει σε ένα μενού με πολλές καρτέλες, όπως «Δεδομένα και απόρρητο», «Ασφάλεια» και «Προσωπικά στοιχεία».

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό ιστού σας είναι να πληκτρολογήσετε «Η δραστηριότητά μου» στη γραμμή αναζήτησης της σελίδας (όχι σε αυτήν που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης).

Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Η δραστηριότητά μου» όταν εμφανιστεί, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη σελίδα που εμφανίζει όλες τις προηγούμενες αναζητήσεις σας.

Αυτά μπορούν να φιλτραριστούν με βάση τον ιστότοπο που χρησιμοποιείται ή την ημερομηνία αναζήτησης, εάν θέλετε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στις προηγούμενες προβολές σελίδων.

Ωστόσο, αν θέλετε απλώς να διαγράψετε αυτές τις αναζητήσεις οριστικά, κάντε κλικ στο κουμπί “διαγραφή”.

Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εάν θα διαγράψουν όλες τις αναζητήσεις που έγιναν ποτέ ή αυτές που εξετάστηκαν την τελευταία ημέρα, ώρα ή ένα προσαρμοσμένο χρονικό εύρος.

Προτού πραγματοποιηθεί η διαγραφή, η Google θα σας εμφανίσει μια λίστα με τα προϊόντα που περιλαμβάνει, είτε πρόκειται μόνο για το Chrome είτε για άλλους ιστότοπους όπως το YouTube.ΤΑΣΗ

Αφού κάνετε κλικ πέρα ​​από αυτό, μπορεί να σας ζητηθεί να παράσχετε μια τελική επιβεβαίωση πριν προχωρήσει η διαγραφή.

Η καρτέλα «Η δραστηριότητά μου» της Google επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα δεδομένα τοποθεσίας τους καθώς και το ιστορικό αναζήτησής τους

Αν και αυτή η διαδικασία διαγράφει το ιστορικό σας, η Google δηλώνει ότι άλλα δεδομένα θα διατηρηθούν για όσο διάστημα διατηρείτε τον λογαριασμό σας, προκειμένου να βοηθήσετε τον τεχνολογικό γίγαντα να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. 

«Διατηρούμε ορισμένα δεδομένα για όλη τη διάρκεια του Λογαριασμού σας Google, εάν είναι χρήσιμα για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τις λειτουργίες μας και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας», αναφέρεται στους όρους απορρήτου της Google.

«Για παράδειγμα, αφού διαγράψετε μια συγκεκριμένη αναζήτηση Google από τη δραστηριότητά μου, ενδέχεται να διατηρήσουμε πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά αναζητάτε πράγματα, αλλά όχι τι αναζητήσατε. Όταν διαγράφετε τον Λογαριασμό σας Google, αφαιρούνται και οι πληροφορίες σχετικά με το πόσο συχνά αναζητάτε πράγματα.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί