Tο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέτασε το θέμα έπειτα από πολλά αιτήματα, μεταξύ άλλων και από τον Πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, προς τις υπηρεσίες πληροφοριών. Τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και το Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια του Βελγίου έχουν προειδοποιήσει ότι «το TikTok συλλέγει μεγάλο όγκο δεδομένων από χρήστες, συχνά εν αγνοία τους», μπορεί να χειριστεί τη ροή ειδήσεων και το περιεχόμενο μέσω αλγορίθμων, ενώ η κινεζική νομοθεσία υποχρεώνει την TikTok να συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών, επισημαίνει η Soir.
«Βρισκόμαστε σε ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο όπου η επιρροή και η επιτήρηση μεταξύ των κρατών έχουν μετατοπιστεί στον ψηφιακό κόσμο. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς: η TikTok είναι μια κινεζική εταιρεία που σήμερα είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτή είναι η πραγματικότητα», αναφέρει ο Βέλγος Πρωθυπουργός και συμπληρώνει ότι «η απαγόρευση χρήσης της εφαρμογής στις συσκευές ομοσπονδιακών υπηρεσιών είναι κοινή λογική. Αυτή η απόφαση ελήφθη με την υποστήριξη της Κρατικής Ασφάλειας και του Κέντρου για την Κυβερνοασφάλεια του Βελγίου. Η ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών μας υπερισχύει».
Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για όλες τις συσκευές των οποίων η αγορά, η συνδρομή ή η χρήση βαρύνουν εν μέρει ή πλήρως τις ομοσπονδιακές αρχές και θα διαρκέσει για έξι μήνες, ενώ στη συνέχεια θα επανεκτιμηθεί. Οι προσωπικές συσκευές, που χρησιμοποιούνται από δημόσιους υπαλλήλους για επαγγελματικούς σκοπούς, δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση, αλλά συνιστάται στα άτομα αυτά να μην εγκαταστήσουν την εφαρμογή, σημειώνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας καλεί τις περιφερειακές, επαρχιακές και τοπικές αρχές να επιβάλουν παρόμοια απαγόρευση και καλεί τον ιδιωτικό τομέα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της εφαρμογής και ζητεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων να διερευνήσει την πολιτική απορρήτου του TikTok.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θ. Κοντογεώργης για εξελίξεις στο Ιράν: Η ελληνική οικονομία δεν είναι φτερό στον άνεμο – Ούτε εφησυχασμός ούτε πανικός
- Η σκυλίτσα Iris «μύρισε» μισό κιλό ηρωίνης – Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ
- Όσκαρ 2026: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Αν Χάθαγουεϊ και Γκουίνεθ Πάλτροου στη λίστα των παρουσιαστών
- Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Πίτερ Τζάκσον στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών
- Αναβαθμίζεται η ΕΟ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στην ανατολική είσοδο των Γιαννιτσών
- Αγγελία εργασίας ζητά «310 χρόνια εμπειρίας»…και γίνεται viral στο διαδίκτυο, vid
- Ηχηρή παρέμβαση της Ρωσίας για το Ιράν και τα ενεργειακά – Δεν πτοείται η Μόσχα
- Ενεργοποίηση των μέτρων οικονομικής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητά από την Κομισιόν ο Γ. Αυτιάς
- Παραδοχή της Ε.Ε.: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προμηθεύουν αρκετούς πυραύλους ταυτόχρονα
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ογκώδη πρόστιμα σε εταιρείες ζωοτροφών για καθορισμό τιμών μεταπώλησης









