• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα βάζει με την κυβέρνηση Τραμπ – Στην αμερικανική δικαιοσύνη προσέφυγε η TikTok για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο στις ΗΠΑ

Τα βάζει με την κυβέρνηση Τραμπ – Στην αμερικανική δικαιοσύνη προσέφυγε η TikTok για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από αύριο στις ΗΠΑ

Tiktok
Σύμφωνα με το Bloomberg News

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg News στην διεύθυνση https://bloom.bg/2FHI6Rz.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να “κατεβάζουν” την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια “ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή” στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.


photo unsplash