Τα τρία ψεύτικα μοντέλα του Instagram πήραν νέα δουλειά από οίκο μόδας

Μια νέα ομάδα supermodels παρουσίασε ο γαλλικός οίκος μόδας, Balmain, που αποτελείται από τρία όμορφα μοντέλα, τα οποία δεν είναι πραγματικά, αλλά δημιούργημα του νέου ψηφιακού κόσμου.

Την τρέχουσα σεζόν, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου, Olivier Rousteing (Ολιβιέ Ρουστάινγκ), επέλεξε ψηφιακά κατασκευασμένα μοντέλα για να φορέσουν τη νέα του συλλογή.

«Ο καθένας και όλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις τάξεις του στρατού του Balmain που συνεχώς διευρύνονται – πρέπει απλώς να μοιραστούν το τολμηρό πνεύμα περιπέτειας όπως τα νέα μας ψηφιακά είδωλα μας, Margot, Shudu και Zhi, που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά, το ροκ στυλ και την αυτοπεποίθηση», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Balmain.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πολύ ρεαλιστικά μοντέλα δημιουργήθηκαν από τον φωτογράφο, Κάμερον – Τζέιμς Γουίλσον, ο οποίος δημιούργησε τη Shudu το 2017. Τα ρούχα είναι της CLO Virtual Fashion, η οποία δημιουργεί υπερρεαλιστικές προσομοιώσεις 3D ενδυμάτων.

Η Shudu είναι γνωστή ως το «πρώτο ψηφιακό σούπερ μοντέλο στον κόσμο». Η σελίδα της στο Instagram έχει περίπου 140.000 ακόλουθους και έχει ήδη εμφανιστεί σε καμπάνιες ομορφιάς της Fenty και έχει φωτογραφηθεί για το Women’s Wear Daily και το Cosmopolitan.

Η δημοτικότητα των εικονικών μοντέλων είναι σίγουρα σε άνοδο. Η Lil Miquela, ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από τους Trevor McFedries (Τρέβορ ΜακΦέντρις) και Sara Decou (Σάρα Ντεκού) ως ψηφιακό έργο τέχνης, έχει πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς στο Instagram, προβάλλει ρούχα υψηλής ραπτικής, αλλά προωθεί και φιλανθρωπικές οργανώσεις ενισχύοντας τους σκοπούς της.

Ο Ρουστάινγκ είναι γνωστός για το τολμηρό ύφος του και επιδιώκει να οδηγήσει τον γαλλικό οίκο μόδας στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής εποχής, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Harpers’ Bazaar.

«Πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να προωθήσουμε τα όρια, πρέπει να μιλήσουμε στη νέα γενιά, πρέπει να κάνουμε τη μόδα προσιτή», είχε δηλώσει πέρυσι σε ένα βίντεο για τους New York Times.

Νωρίτερα φέτος, ο Ρουστάινγκ δημιούργησε την «Πόλη των Φώτων Μου», η οποία είναι μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και ακουστικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τη δημιουργική του διαδικασία. Στόχος του είναι «η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ μόδας και τεχνολογίας».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...