Όπως γράφει το BBC, η χώρα χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία «cloud seeding», ρίχνοντας αλάτι για να ενισχύσει την υγροποίηση. Ωστόσο, με τις μέσες βροχοπτώσεις στα ΗΑΕ να είναι στα 100 χιλιοστά ετησίως, η χώρα θέλει περισσότερα.
Το 2017 η κυβέρνηση χρηματοδότησε εννιά διαφορετικά προγράμματα με 15 εκατ. δολάρια- και ένα εξ αυτών επιβλέπεται από επιστήμονες του University of Reading.
Το πρόγραμμα έχει σκοπό να αλλάξει την ισορροπία του ηλεκτρικού φορτίου στα σταγονίδια των συννέφων, εξήγησε ο καθηγητής Μάαρτεν Άμπαουμ, που δούλεψε πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως είπε στο BBC, σκοπός είναι να βοηθηθούν τα ΗΑΕ ως προς το θέμα των βροχοπτώσεων, δεδομένου ότι η χώρα έχει «πολλά σύννεφα». Ως εκ τούτου, το σχέδιο είναι να «πειστούν» τα σταγονίδια να συγχωνευτούν και να παραμείνουν μαζί, όπως τα στεγνά μαλλιά σε μια χτένα όταν συναντούν στατικό ηλεκτρισμό. «Όταν οι σταγόνες συγχωνεύονται και γίνονται αρκετά μεγάλες, θα πέσουν ως βροχή» είπε χαρακτηριστικά.
Τα drones, εξοπλισμένα με ειδικά όργανα ηλεκτρικού φορτίου και αισθητήρες, θα πετούν σε χαμηλά ύψη και θα χτυπούν με ρεύμα τα μόρια αέρα. Η δοκιμή θα αξιολογηθεί, με απώτερο στόχο τη χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών στο μέλλον.
naftemporiki/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









