Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ με το TikTok: Η Βρετανία θα απαγορεύσει την εφαρμογή στα κυβερνητικά τηλέφωνα

Το Λονδίνο έλαβε την απόφαση για λόγους εθνικής ασφάλειας – Η κίνηση έρχεται μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ για απαγόρευση της εφαρμογής

Η απαγόρευση έρχεται σε απάντηση στις ανησυχίες ότι ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών θα μπορούν να γίνουν προσβάσιμα από τις κινεζικές αρχές, μέσω της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, εντοπίστηκαν σοβαροί κίνδυνοι ασφάλειας στην εφαρμογή.

Ήδη, αντίστοιχες αποφάσεις για απαγόρευση του TikTok έχουν λάβει οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο Καναδάς, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα απαγορεύσει την εφαρμογή, αν η μητρική εταιρεία δεν πουλήσει όλες τις μετοχές της.

Ωστόσο, το TikTok απαντά ότι οι απαγορεύσεις στηρίζονται σε «άστοχους φόβους που δείχνουν ότι καθοδηγούνται από την ευρύτερη γεωπολιτική» κατάσταση και σημειώνει την απογοήτευσή του για τη βρετανική πρωτοβουλία.

Η Βρετανίδα πρόεδρος της επιτροπής ξένων υποθέσεων υποστηρίζει ότι παραμένουν σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το εάν το TikTok έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος σε θέματα δεδομένων.

(prototehma. gr / photo: unsplash)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί