Στον «πάγο» προς το παρόν τα drones-τέιζερ

Λίγες μέρες μετά το μακελειό στο σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας η αμερικανική εταιρεία Axon ανακοίνωσε ότι ξεκινά την προσπάθεια κατασκευής ενός drone που θα μπορεί να εξουδετερώνει με συστήματα τέιζερ ενόπλους που εισέρχονται σε σχολεία.

Όμως η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου σε πολλά στελέχη της εταιρείας και ειδικά στα μέλη του συμβουλίου ηθικής που υπάρχει στην Axon. Εννέα από τα 12 μέλη του συμβουλίου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή την απόφαση. Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση της Axon να αποφασίσει να μην προχωρήσει στην κατασκευή του drone-τέιζερ για το οποίο είχαν πάντως κυκλοφορήσει κάποια πρώτα στοιχεία των χαρακτηριστικών του αλλά και κάποια σχέδια του πώς θα μοιάζει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Axon Ρικ Σμιθ υποστηρίζει ότι η δημιουργία ενός drone που θα εξουδετερώνει με ηλεκτροπληξία ανθρώπους ήταν μια ιδέα που απλά εξέταζε ως ενδεχόμενο να υλοποιήσει εταιρεία. Όμως ο Σμιθ είχε θέσει αρχικά κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της ιδέας αυτής και στην νέα του τοποθέτηση δεν αναφέρει ότι το πρόγραμμα αυτό εγκαταλείπεται αλλά ότι παγώνει προς το παρόν.

Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση της Axon είχε θέσει το ζήτημα της κατασκευής ενός drone-τέιζερ για χρήση στα σχολεία στο συμβούλιο ηθικής της εταιρείας και είχε λάβει αρνητική απάντηση αλλά αποφάσισε να μην λάβει υπόψη της την θέση του συμβουλίου και προχώρησε στις ανακοινώσεις για την κατασκευή του drone. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα μέλη του συμβουλίου παραιτήθηκαν ομαδικά με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή κρίση στην εταιρεία και να ανακοινώσει το πάγωμα του πρότζεκτ. Παρόλα αυτά από την στιγμή που το ζήτημα αυτό άνοιξε ακόμη και αν η Axon δεν ασχοληθεί περαιτέρω θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια κατασκευής τέτοιου είδους drones με πιθανότερο προορισμό, αρχικά τουλάχιστον, αστυνομικές υπηρεσίες.

naftemporiki/ photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί