Το νομοσχέδιο που συντάχθηκε από υπολογιστή παρουσιάστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Ramiro Rosário, 37 ετών, ο οποίος λέει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα γύρω από τη συμπερίληψη των εργαλείων AI στην πολιτική διαδικασία.
«Αυτοί [οι κυβερνητικοί συνάδελφοι] δεν θα το υπέγραφαν ποτέ αν το γνώριζαν», είπε ο Rosário στη Wall Street Journal για το «σκόπιμα βαρετό» νομοσχέδιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να εμποδίσει μια τοπική εταιρεία ύδρευσης να χρεώνει τους κατοίκους για νέους μετρητές.
Συνήθως, θα χρειάζονταν μέρες και πολλά μέλη του προσωπικού του Rosário για να συντάξουν ένα τόσο επίπονο νομοσχέδιο — αλλά το ChatGPT έβγαλε το εκτενές κείμενο σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.
Ο Rosário πιστεύει ότι η νομοθεσία είναι η πρώτη στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί πλήρως από το πρόγραμμα AI.
Προβλέπει επίσης ότι το ChatGPT θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για την ομάδα δημοσίων σχέσεών του. Το πρόγραμμα συνέταξε δελτίο τύπου και για τον νόμο του.
«Πρέπει να υπάρχουν 20 ή 30 [υπάλληλοι] — μάλλον δεν θα χρειαστούν στο μέλλον», δήλωσε ο πολιτικός. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν χρειάζονται πλέον».
Το ChatGPT κατέληξε σε μια νομική ρήτρα για το νομοσχέδιο που ο λάτρης της τεχνολογίας Rosário λέει ότι δεν θα είχε σκεφτεί μόνος του.
Αλλά άλλοι πολιτικοί δεν είναι τόσο “ερωτευμένοι” με την τεχνητή νοημοσύνη.
Όταν έμαθαν ότι το νομοσχέδιο είχε δημιουργηθεί από το ChatGPT, ορισμένοι από τους κυβερνητικούς συναδέλφους του Rosário αντέδρασαν.
Ο δημοτικός σύμβουλος João Bosco Vaz ζητά τώρα την ανάκληση του νόμου.
«Είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο!» δήλωσε. «Απλώς δεν είναι κάτι που κάνεις! Θα έπρεπε να είχε μιλήσει πρώτα με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους».
Αλλά ο Ροζάριο ήταν απτόητος.
«Δεν το κατάλαβαν», είπε ωμά στο The Journal.
(με πληροφορίες από NEW YORK POST / [photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Βραζιλία: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου – Σοβαρή κρίνεται η κατάστασή του
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»









