Ρολόι μέντιουμ: Συσκευή χειρός υψηλής τεχνολογίας προβλέπει το άγχος

Ένα ρολόι χειρός που διαφημίζεται ως «ευαισθητοποιημένη» και προβλέπει τα επίπεδα άγχους εκ των προτέρων παρουσιάστηκε στην CES 2022 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Το Nowatch, που δημιουργήθηκε από την ομώνυμη εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ, στοχεύει να προειδοποιήσει τους χρήστες για το άγχος τους.

Το ρολόι παρακολουθεί τον ρυθμό της αναπνοής, τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία, την κίνηση, τα επίπεδα οξυγόνου και κορτιζόλης στο αίμα του χρήστη.

Η συσκευή δεν διαθέτει οθόνη, καθώς πιστεύεται ότι αυξάνει τα επίπεδα άγχους, αλλά μπορεί να συνδεθεί σε μια εξωτερική συσκευή όταν χρειάζεται να γίνει ανάγνωση.«Το Nowwatch είναι το πρώτο wearable που προβλέπει τα επίπεδα άγχους σας μία ώρα νωρίτερα ακολουθώντας τα επίπεδα κορτιζόλης σας», ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nowatch, Χίλκε Μουντίγκα.

«Μπορείς να αποτρέψεις πολύ εύκολα το άγχος αν το γνωρίζεις από πριν και ίσως απλώς να περπατήσεις στη φύση ή να κολυμπήσεις ή να κάνεις μια σύντομη άσκηση ενός λεπτού», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το Nowatch θα είναι διαθέσιμο για αγορά και αποστολή από την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

(sputniknews. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί