• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσοχή στις ηλεκτρονικές σας αγορές! «Μαϊμού» e-shop έταζε φθηνά προϊόντα τα οποία δεν παρέδιδε ποτέ

Προσοχή στις ηλεκτρονικές σας αγορές! «Μαϊμού» e-shop έταζε φθηνά προϊόντα τα οποία δεν παρέδιδε ποτέ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές αναφορικά με ηλεκτρονική απάτη. E-shop πουλούσε ηλεκτρονικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, ωστόσο δεν τα παρέδιδε ποτέ στους αγοραστές.

«Χρυσές» δουλειές έκαναν διαχειριστές ενός e-shop, οι οποίοι πουλούσαν ηλεκτρονικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ωστόσο οι πελάτες δεν λάμβαναν σχεδόν ποτέ την παραγγελία τους.

Το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου Χολαργού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον 84 περιπτώσεις εξαπάτησης καταναλωτών, ενώ έχουν γίνει δύο συλλήψεις.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά πέντε πρόσωπα, τα δύο προαναφερθέντα και ακόμη τρία.

Το συνολικό κέρδος της απάτης φέρεται να φτάνει στις 30.000 ευρώ.


Οι κατηγορούμενοι για την απάτη φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο και δημοφιλείς πλατφόρμες πώλησης προϊόντων για να διαφημίσουν τα προϊόντα – κινητά τηλέφωνα, laptop, tablet κ.α. – που έλεγαν ότι πουλούσαν.

Οι τιμές ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές, δυστυχώς, όμως, για όσους παράγγελναν τα προϊόντα δεν έφταναν (σχεδόν) ποτέ στις πόρτες τους.

Οι αστυνομικοί συνέλλεγαν στοιχεία για την υπόθεση για περίπου έναν μήνα, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκαν σχετικά με το εν λόγω e-shop.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως το ηλεκτρονικό κατάστημα είχε δεχθεί πολλές παραγγελίες – ιδίως την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Μαρτίου 2020 – με το συνολικό τους κέρδος να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει επιβάλει διοικητικό πρόστιμο 300.000 ευρώ στη διαχειρίστρια εταιρεία.

(sputniknews – φωτο:screenshot)