Την προειδοποίηση έκανε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET, δημιουργός του ομώνυμου ευρέως χρησιμοποιούμενου λογισμικού κατά των ιών των υπολογιστών και άλλων κυβερνοαπειλών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόσφατα ένας άγνωστος παραβίασε τα ηλεκτρονικά συστήματα της εγκατάστασης επεξεργασίας πόσιμου νερού στο Όλντσμαρ της Φλόριντα των ΗΠΑ και προσπάθησε να δηλητηριάσει την παροχή νερού της πόλης, αλλάζοντας τα επίπεδα του υδροξειδίου του νατρίου.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι «υπάρχουν ανησυχίες για πιθανές παρόμοιες μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων, όχι επαρκώς προστατευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού σε μικρές πόλεις ανά τον κόσμο και για το τι μπορεί να γίνει για την αποτροπή τέτοιων επιθέσεων».
Τι συνέβη στην Φλόριντα
Στην περίπτωση της Φλόριντα, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποίησαν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για να εισβάλουν και να αλλάξουν τα επίπεδα των χημικών στην παροχή ύδρευσης, αυξάνοντάς τα σε δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα. Αυτό είναι ανησυχητικό, μεταξύ άλλων, επειδή δεν πρόκειται για μια τυφλή επίθεση αλλά για στοχευμένη, που προϋποθέτει χρόνο για το σχεδιασμό και την υλοποίησή της.
«Αναμένονται μελλοντικές επιθέσεις εναντίον και άλλων δήμων. Πιθανώς, μια επόμενη επίθεση να πραγματοποιηθεί με διαδικασίες που εφαρμόζονται σε επιθέσεις τύπου Ransomware» (σ.σ. απαίτηση λύτρων για να ξεμπλοκάρει το υπολογιστικό σύστημα από το κακόβουλο λογισμικό), σύμφωνα με την ESET.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















