• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πριν 15 χρόνια δημοσιεύτηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube – Δείτε ποιο ήταν!

Πριν 15 χρόνια δημοσιεύτηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube – Δείτε ποιο ήταν!

Διάρκειας μόλις 18 δευτερολέπτων...

Ωστόσο, πριν από 15 χρόνια, πριν ακόμη το YouTube μπει στην τεράστια οικογένεια της Google, τρεις νέοι εμπνεύστηκαν την πλατφόρμα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο διαμοιραζόμαστε οπτικοακουστικά στιγμιότυπα.

Λέγεται μάλιστα πως αρχικά, οι τρεις νεαροί σκόπευαν να δημιουργήσουν μια υπηρεσία online γνωριμιών, αλλάζοντας γνώμη στην πορεία και λανσάροντας το YouTube (περίπου) όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Οι τρεις νέοι που εμπνεύστηκαν το YouTube το 2005

Οι τρεις νέοι που εμπνεύστηκαν το YouTube το 2005

Το βίντεο εκείνο μας θύμισε το YouTube πρόσφατα, όταν και ανακοίνωσε πως λανσάρει μια νέα υπηρεσία, τα Shorts, που έρχεται να ανταγωνιστεί το Tik Tok στον κόσμο των οπτικοακουστικών social media.

«Εγώ στον ζωολογικό κήπο», το πρώτο βίντεο στο YouTube

Ήταν άνοιξη του 2005, όταν ο Τζόυντ Καρίμ στάθηκε μπροστά από την κάμερα και βιντεοσκόπησε 18 δευτερόλεπτα από το βίντεο που έμελλε να γίνει το πρώτο που αναρτήθηκε ποτέ στο YouTube.

Ο μόλις 25χρονος τότε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, στάθηκε μπροστά στους ελέφαντες του Ζωολογικού κήπου της πόλης Σαν Ντιέγκο και είπε μόλις τρεις φράσεις. «Εντάξει, είμαστε εδώ μπροστά στους ελέφαντες. Το πιο κουλ με αυτούς τους “τύπους” είναι πως έχουν πραγματικά πολύ μακριές προβοσκίδες και αυτό είναι τέλειο! Και αυτά είναι όλα όσα είχα να πω» ακούγεται να λέει στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, τον Απρίλιο του 2005.


iefimerida/photo unsplash