Πόσο χρήσιμη είναι μια εφαρμογή antivirus στα κινητά τηλέφωνα;

Η χρήση εφαρμογών κατά ιών στους υπολογιστές είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αλλά κατά πόσο ισχύει το ίδιο και για τα κινητά τηλέφωνα; Οι υπολογιστές είναι συνήθως ευάλωτοι στους ιούς και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στα κινητά τηλέφωνα, αλλά η σημασία των εφαρμογών antivirus είναι ιδιαίτερη. O Αλεξέι Κριτσέβσκι, ειδικός στον τομέα της Πληροφορικής, τονίζει […]

Η χρήση εφαρμογών κατά ιών στους υπολογιστές είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αλλά κατά πόσο ισχύει το ίδιο και για τα κινητά τηλέφωνα;

Οι υπολογιστές είναι συνήθως ευάλωτοι στους ιούς και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στα κινητά τηλέφωνα, αλλά η σημασία των εφαρμογών antivirus είναι ιδιαίτερη.

O Αλεξέι Κριτσέβσκι, ειδικός στον τομέα της Πληροφορικής, τονίζει πως τα κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android είναι ευάλωτα σε επιθέσεις χάκερ σε σύγκριση με εκείνα που έχουν iOS.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Prime, σύμφωνα με το sputnik.gr:

«Αυτό (σ.σ. το Android) είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιείται από όλους τους κατασκευαστές smartphones εκτός από την Apple. Η αμερικανική εταιρεία χάνει σταδιακά το μερίδιό της στην αγορά και όλο και περισσότερες συσκευές στον κόσμο λειτουργούν με Android. Αυτό δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους χάκερ και στους απατεώνες και επομένως υπάρχει περισσότερη δουλειά για τους προγραμματιστές».
Ωστόσο, παρά το ότι η Google παράγει το δικό της λογισμικό για τους ιούς και το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome διαθέτει ενσωματωμένη προστασία για smartphone και άλλες συσκευές, είναι χρήσιμο να εξετάσετε την εγκατάσταση ενός πρόσθετου προγράμματος προστασίας από ιούς.

Ο ίδιος, ακόμα, σημειώνει πως το Avast είναι δωρεάν και έχει θετικά σχόλια. Επίσης, ανέφερε το NOD της ESET και το antivirus της Kaspersky, διευκρινίζοντας ότι έχει πακέτα για φορητούς υπολογιστές και smartphones, που είναι ελαφρώς φθηνότερα απ’ ό,τι όταν αγοράζονται ξεχωριστά.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί