Πώς προωθούν την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: “Θα σώσει ζωές” – Έτσι θα γίνει αποδεκτή με ανοικτές αγκάλες

Αναφέρεται ειδικότερα ότι οι επιστήμονες ανέπτυξαν «σωτήρια» τεχνητή νοημοσύνη που προβλέπει αν ο καρκίνος του μαστού θα εξαπλωθεί.

Η τεχνητή νοημοσύνη που προβλέπει τον κίνδυνο εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να σώσει ζωές, λένε επιστήμονες.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ανέπτυξαν ένα σύστημα για τον υπολογισμό του κινδύνου εξάπλωσης του καρκίνου αναζητώντας πρώιμες αλλαγές στους λεμφαδένες στη μασχάλη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα στάδια της νόσου για γυναίκες με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού – περίπου 8.000 ετησίως.

Συγκρίνοντας τους λεμφαδένες μιας γυναίκας με αυτούς παλαιότερων ασθενών, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βρει τι είναι πιο πιθανό να κάνει στη συνέχεια ένας καρκίνος .

Όσοι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης θα μπορούσαν να περάσουν από πιο επιθετική θεραπεία .

Ενώ οι γυναίκες με χαμηλό κίνδυνο θα ενημερώνονται για αυτό από τον γιατρό τους και έτσι θα είναι ήσυχες.

“Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσει ενδεχομένως τους γιατρούς να θεραπεύσουν και να φροντίσουν τους ασθενείς”

Η εφευρέτης Δρ Ανίτα Γρηγοριάδη, από το King’s College του Λονδίνου, είπε: «Πήραμε αυτά τα ευρήματα κάτω από το μικροσκόπιο για να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσει ενδεχομένως τους γιατρούς να θεραπεύσουν και να φροντίσουν τους ασθενείς.

«Αυτό θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιό τους για να βοηθήσουν στην πρόληψη του δευτερογενούς καρκίνου του μαστού».

Ο δευτερογενής καρκίνος του μαστού – όταν οι όγκοι επιστρέφουν μετά τη θεραπεία και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα – είναι ανίατος.

Περισσότερες από 60.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν με την πάθηση και την αντιμετωπίζουν με μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή.

(photo: freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί