Πώς να οργανώσετε σωστά την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας

Πέντε συμβουλές για να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα το αρχείο που θέλετε.

Η επιφάνεια εργασίας είναι ένα βολικό, θα έλεγε κανείς, μέρος για την αποθήκευση αρχείων και συντομεύσεων προγραμμάτων, ωστόσο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα αρκετά ακατάστατη, δυσκολεύοντας έτσι την δουλειά σας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για μια «τακτοποιημένη» επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε γρήγορα όλα εκείνα τα αρχεία που αναζητάτε και να βεβαιωθείτε, φυσικά, ότι παραμένει άκρως λειτουργική και οργανωμένη.

Απόκρυψη όλων των εικονιδίων
Εάν δεν χρησιμοποιείτε πολύ την επιφάνεια εργασίας, αλλά τα προγράμματα που «τρέχετε» ρίχνουν συντομεύσεις σε αυτήν, μπορείτε να αποκρύψετε όλα τα εικονίδια για να έχετε μια απόλυτα καθαρή επιφάνεια εργασίας.

Ταξινόμηση των εικονιδίων
Στην περίπτωση που δεν θέλετε να ανατρέχετε κάθε φορά στην επιλογή «επιφάνεια εργασίας» για να βρείτε αυτό που αναζητάτε, αλλά θέλετε να το έχετε μπροστά σας κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας, οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας ανάλογα με το «όνομα» του κάθε αρχείου ταξινομώντας τα αλφαβητικά ή με την «ημερομηνία τροποποίησης» ταξινομώντας τα χρονολογικά. Κάτι τέτοιο καθιστά πιο εύκολαη την διαδικασία εύρεσης του αρχείου που αναζητάτε όταν η επιφάνεια εργασίας σας είναι σχετικά ακατάστατη.

Οργανώστε τα αρχεία και τις συντομεύσεις σε φακέλους
Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε φακέλους για να διατηρήσετε την επιφάνεια εργασίας σας οργανωμένη. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να έχετε ξεχωριστούς φακέλους για τις φωτογραφίες ή τα έγγραφά σας ή να διατηρήσετε φακέλους που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο κάθε φορά πρότζεκτ.

Χρησιμοποιήστε την επιφάνεια εργασίας ως προσωρινή περιοχή εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως χώρος εργασίας, προσφέροντας ένα βολικό μέρος για αποθήκευση αρχείων με τα οποία εργάζεστε την τρέχουσα στιγμή. Αποθηκεύετε το κάθε τι που χρειάζεστε την ώρα που εργάζεστε και μόλις ολοκληρώσετε την δουλειά σας μεταφέρετε τα αρχεία στους αντίστοιχους φακέλους όπως έγγραφα, φωτογραφίες κ.α. Ως επιμέρους οργάνωση, μέσα στον κάθε φάκελο μπορείτε να δημιουργήσετε αντίστοιχους φακέλους με το εκάστοτε πρότζεκτ.

Με άλλα λόγια μεταχειριστείτε τον υπολογιστή σας όπως θα κάνατε αν δουλεύατε σε ένα φυσικό επιτραπέζιο υπολογιστή, τοποθετώντας τα απαραίτητα πράγματα σε αυτόν για την εργασία σας και καθαρίζοντας αργότερα κάθε φορά που τελειώνετε με αυτήν.

Βάλτε τις συντομεύσεις στο μενού έναρξης και στη γραμμή εργασιών
Πολλά από τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε προσθέτουν τις συντομεύσεις τους στην επιφάνεια εργασίας όταν τα εγκαθιστάτε, γεγονός που καθιστά την επιφάνεια εργασίας σας όλο και πιο γεμάτη με το πέρασμα του χρόνου. Για περισσότερη ελεύθερη επιφάνεια εργασίας, λοιπόν, τοποθετήστε τις συντομεύσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε στη «γραμμή εργασιών» ή στο μενού «έναρξη».

newsbeast/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί