• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πώς μπορείτε να σβήσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από το Google

Πώς μπορείτε να σβήσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από το Google

Η εταιρεία δημιούργησε ένα εργαλείο δίνοντας δυνατότητα αφαίρεσης φωτογραφιών ανηλίκων από την αναζήτηση

Ένα εργαλείo που δίνει την δυνατότητα σε γονείς και ανήλικους να ζητήσουν την αφαίρεση φωτογραφιών τους από την αναζήτηση, δημιουργεί η Google.

Μέχρι τώρα, ο καθένας μπορούσε να ζητήσει να αφαιρεθεί η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία, εάν ανήκουν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση» ή «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία». Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστίθενται και οι φωτογραφίες ανηλίκων.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν να διαχειριστούν κάποιες μοναδικές προκλήσεις online, ειδικά όταν μία φωτογραφία τους είναι αναπάντεχα διαθέσιμη στο ίντερνετ», γράφει η Google στο blog της, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει ώστε να δοθεί στους νέους ανθρώπους περισσότερος έλεγχος για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση».

Μέσω της φόρμας που έχει δημιουργήσει η Google, οι χρήστες μπορούν να βάλουν το URL ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλουν να σβήσουν. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα εξετάσει το αίτημα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Αυτό που διευκρινίζει η Google είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κατεβαίνουν οι φωτογραφίες από το Ίντερνετ, καλώντας τους χρήστες να επικοινωνήσουν με διαχειριστές ιστοσελίδων που υπάρχει η σχετική δημοσίευση προκειμένου να προχωρήσουν εκείνοι στην αφαίρεση.

Η Google φαίνεται να έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα ενίσχυσης των μέτρων προστασίας παιδιών και εφήβων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο YouTube βγαίνουν μηνύματα που υπενθυμίζουν σε ανηλίκους 13-17 ετών να «κάνουν διάλειμμα» από το Διαδίκτυο ή ότι «είναι ώρα για ύπνο».

(lifo. gr / photo: unsplash)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.